Patru „vrăjitori” din Ploiești, care au înșelat zeci de oameni spunând că au „har divin”, au intrat în vizorul polițiștilor

sursa foto: Politia Romana
sursa foto: Politia Romana

Polițiștii prahoveni au făcut marți percheziții la patru „vrăjitori” din Ploiești. Ei sunt suspectați că au înșelat zeci de oameni din întreaga țară, pretinzând că au „har divin” și că pot rezolva orice problemă. Prejudiciul este estimat la circa 200.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale. Au fost dispuse comisii rogatorii pentru audierea altor 25 de persoane vătămate de pe întreg teritoriul României, potrivit digi24.ro.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova au efectuat două percheziţii domiciliare în municipiul Ploieşti la locuinţele unor persoane bănuite de înşelăciune în formă continuată. Patru mandate de aducere au fost puse în executare.

„Din cercetări a rezultat că cele 4 persoane ar fi indus în eroare 17 persoane, prin prezentarea ca adevărată a împrejurării nereale că au har divin şi pot rezolva orice fel de problemă socială. În urma percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, bani şi obiecte folosite la activitatea infracţională. Valoarea prejudiciului cauzat este de aproximativ 200.000 de lei”, a comunicat IPJ Prahova.

Surse judiciare au precizat că persoanele vizate în cauză sunt două femei şi doi bărbaţi. Ei pretindeau că sunt vrăjitori.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale Ploieşti. Au fost implicaţi şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here