Patru cetățeni ucraineni, din care unul mort de frig, recuperați din Munții Maramureșului

sursa: Salvamont Sinaia/Facebook

Salvamontiștii din Sighetu Marmației au recuperat miercuri noaptea patru cetățeni ucraineani. Ei se aflau la cota 1400, în Munții Maramureșului. La momentul sosirii salvatorilor doi dintre ei erau în șoc hipotermic.

Unul dintre cei patru cetăţeni ucraineni recuperaţi din Munţi Maramureşului de poliţiştii de frontieră şi salvatorii montani a decedat, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab.
„Două dintre persoane, a căror stare era mai puternic alterată, au fost transportate la Spitalul din Vişeu de Sus cu ambulanţa. Celelalte două au fost transportate cu o altă ambulanţă la Spitalul din Sighetu Marmaţiei. În ciuda tuturor eforturilor depuse de echipele de salvatori, in jurul orei 05.30 am fost informaţi de către unitatea sanitară că unul dintre cetăţenii ucraineni a decedat”, a spus Oana Pârcălab.

Directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont, Dan Benga, a precizat că cetăţeanul ucrainean a fost descoperit în şoc hipotermic sever. „S-au efectuat inclusiv manevre de resuscitare, dar din păcate nu a răspuns manevrelor. Acesta fost predat echipajelor medicale venite în sprijin”, a spus Dan Benga, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here