Otopeni: Cozi uriașe la intrarea în ţară pentru românii care vin în vacanţe

Otopeni Foto: inVacante.ro
Foto: inVacante.ro

Este mare aglomerație pe Otopeni, mai ales la orele de vârf. Românii care vin în ţară din vacanțe stau la coadă pentru verificarea documentelor.

Cosmin Peșteșan, directorul general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a declarat că una dintre probleme o reprezintă faptul că pasagerii nu au formularele completate. Acest lucru ar facilita controalele în aeroport.

Dacă vin dintr-o ţară aflată pe lista galbenă sau roșie trebuie să treacă pe la angajații DSP. Luni au fost doar șase medici, care, în cea mai aglomerată oră, au de verificat și 900 de pasageri. Oamenii se plâng că stau foarte mult la coadă . Ei spun și că nu se respectă normele de distanțare, potrivit digi24.ro.

Oficialii aeroportului spun că se pierde foarte mult timp deoarece pasagerii nu vin cu formularele necesare completate.

„Timpul mediu de așteptare a fost azi de 40 de minute”

„Atâta timp cât lista este actualizată zilnic, de exemplu Spania și Portugalia au intrat de la o zi la alta în zona galbenă, pentru noi e foarte greu să deschidem fluxuri noi. Pentru că nu există medici DSP care să vină în momentele de vârf. E o situație punctuală, în anumite intervale, când sunt programate mai multe curse. Am început în martie cu 3 medici. Am avut perioade și cu 9-10. Azi am avut 6”, a spus Cosmin Peșteșan, directorul general al CNAB.

„Timpul mediu de așteptare a fost azi de 40 de minute. Problema este că o parte din pasageri vin fără formularele DSP completate. Le-am pus la dispoziție imprimante. Le dăm pixuri. Dar asta a fost rugămintea noastră.Pasagerii să consulte condiții de călătorie. E mai ușor să vii cu documentele pregătite. Timpul e mult mai scurt petrecut în fața unui medic”, a mai spus directorul CNAB.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here