Organizația Mondială a Sănătății: măștile din pânză, bumbac sau tifon nu protejează împotriva coronavirusului

Măstile din panza si bumbac nu sunt bune, sursa: DPSU
Măstile din panza si bumbac nu sunt bune,

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că măștile fabricate manual sau din pânză, bumba sau tifon nu protejează împotriva infecției cu coronavirus.

Pentru a proteja eficient împotriva unor infecții, măștile faciale trebuie să respecte câteva reguli speciale.

„Ele trebuie să fie o barieră eficientă împotriva microbilor prin existența unor filtre speciale și, în același timp, să permită respirația corectă. Materialul din care sunt fabricate măștile care nu respectă aceste reguli speciale de fabricație prezintă o rețea de fibre prea largă, care permite trecerea microorganismelor și astfel nu ne protejează eficient împotriva infecțiilor.”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență.

Dacă sunteți suspect sau aveți infecție cu coronavirus: purtatul unei măști faciale poate reduce riscul de a-i infecta pe cei din jur.
Dacă nu sunteți infectat: nu există în prezent dovezi științifice că sunteți mai protejat în fața coronavirusului dacă purtați mască decât dacă nu purtați.

Important: în orice situație, măștile faciale protejează doar dacă sunt însoțite de spălarea frecventă a mâinilor cu săpun sau dezinfectanți pe bază de alcool (concentrație 70%).

31 de cazuri de infectare cu coronavirus. 11 pacienți sunt la Terapie Intensivă

Tratamentul minune pentru coronavirus, prescris de Streinu Cercel la „Matei Balș”

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID -19 în România ajuns astfel la 308

Până astăzi, 20 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 308 de persoane confirmate pozitiv, 31 au fost declarate vindecate și externate (22 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 31 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 17 ani și 89 de ani.

11 persoane internate la Terapie Intensivă

„La ATI, în acest moment, sunt internați 11 pacienți, din care doi în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună, staționară.”, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 45.432 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here