Oradea: Sistem informatic integrat pentru citirea contoarelor de energie termică

„Raliul” preţurilor la energie

Municipiul Oradea va avea un sistem informatic integrat pentru citirea contoarelor de energie termică, fiind pregătită în acest sens o investiţie de aproape 18 milioane de lei, a anunţat Primăria orădeană.

contoare energie termicaPotrivit unui comunicatul remis Partalului național de administrație publică, implementarea acestui sistem modern va permite citirea automată, de la distanţă, a contoarelor, montate la nivel de scară de bloc.

În urma acestui proiect, toţi consumatorii vor fi contorizaţi, se va şti unde sunt pierderile din reţea – în reţelele secundare sau la consumatori, iar prin citirea automată, consumatorii vor putea fi înştiinţaţi în orice moment cât consumă şi cât au de plătit.

Această investiţie era necesară deoarece, aşa cum se arată în nota de fundamentare realizată de SC Termoficare Oradea, parcul de contoare existent în cadrul instalaţiilor de termoficare din Municipiul Oradea se află la limita duratei normale de utilizare, având un grad avansat de uzură. Această situaţie generează costuri foarte mari legate de activităţile de întreţinere şi reparaţii. De asemenea, procedura de achiziţie, de analiză, de interpretare şi de gestionare a datelor preluate din actualul sistem de contorizare a energiei termice este depăşit din punct de vedere moral.

Valoarea totală a investiţiei este de 17.942.659 lei, iar durata de execuţie este de 14 luni. Consiliul Local a aprobat acest obiectiv de investiţii în şedinţa de joi, 28 august.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here