Oradea: Concert rock comemorativ Give peace a chance

give peace a chancePeste 50 de artiști orădeni, interpreți și grupuri muzicale au cântat miercuri seară la Oradea pentru pacea mondială, într-un concert rock comemorativ unic în lume, intitulat „Give peace a chance”.

Cea de a 20-a ediție a acestui concert a fost organizată de Fundația Rock Filarmonica Oradea, al cărei „suflet” este cantautorul Florian Chelu, alături de soția sa, Iuliana și fiica lor, Alexandrina, ambele interprete recunoscute. S-au alăturat ca organizatori ai concertului Direcția Județeană pentru Cultură Bihor, Primăria Oradea și Muzeul Țării Crișurilor.

„A fost un spectacol onorant, închinat memoriei victimelor războaielor și neînțelegerilor din lume, nu neapărat numai a celor din Japonia. A fost un gând imens de pace. În 1995, la 50 de ani de la bombardamentele din Hiroshima, a fost ocazia ocazională, cum spune Hegel. Discutam întâmplător cu un prieten și a venit ideea ‘hai să facem un concert antirăzboinic, pentru pace. Într-o secundă mi-a și venit în gând titlul Give peace a chance, o piesă de rezistență a lui John, cu un mesaj formidabil. Ca și Bob Dylan, de altfel, care a fost propus, de două ori, pentru Premiul Nobel la literatură, nu pentru că scrie frumos, ci pentru influența poeziilor lui în societate”, a declarat, pentru Agerpres, Florian Chelu, organizatorul concertului.

Pe scenă au urcat pe rând grupurile Intermezzo, Day Night Confusion, Talentum, Fala Band, Miraj, Vivere, Meda Music și Statuar, precum și interpreții Ambra și Călin Pop, Lăcrimioara Deac, Alexandrina Chelu, Nagy Timea, Edina Bodor, Iuliana Chelu, Octavian Bud, Emil Sauciuc, Marian Filip, Mircia Covaci, Ady Moroșanu, Decebal Platon, Sergiu Nica, Alex. Stângu, Gaspari Robert, David Luke Michael Bryan (solist al trupei Hotel FM și cel care a câștigat Eurovision — Selecția națională 2011) și desigur, Florian Chelu Madeva, acesta din urmă fiind și amfitrionul serii.

Concertul s-a încheiat după mai bine de trei ore cu tradiționala melodie a lui John Lennon — „Give peace a chance”, interpretată împreună de toți artiștii participanți și public, deopotrivă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here