Oana Boc, soţia primarului Emil Boc, a lansat un CD cu poezii recitate de Florin Piersic

Oana Boc, soţia primarului din Cluj Napoca, Emil Boc, a lansat miercuri, în cadrul unei seri de poezie, un CD cu poezii proprii din volumul „Scara”, recitate de actorul Florin Piersic, clujean şi el.

Preşedintele Uniunii Scriitorilor Cluj, Irina Petraş, a declarat la lansarea CD-ului, desfăşurată în aula Facultăţii de Studii Europene a Universităţii „Babeş-Bolyai” (UBB), că Oana Boc a avut curajul să vină cu poezie de dragoste, despre căldura omenească, „să vorbească despre iubire, dor, flori şi stele”. „E o poezie manifest, e o poezie sentimentală, de dragoste, care poate fi gustată indiferent de vârstă”, a spus Petraş.

Oana Boc a declarat, la rândul său, că nu a visat niciodată să se afle pe acelaşi afiş cu Florin Piersic. „La lansarea volumului <Scara> din 2013, mă gândeam ce frumos ar fi să recite Florin Piersic, iar acesta a şi recitat. După lansare, m-a sunat că a înregistrat un CD cu câteva din poeziile mele, m-am bucurat foarte mult. Viaţa e pusă sub semnul verbului a iubi, iubirea este o deschidere luminoasă spre ceva, ceva care poate fi un iubit, o iubită, copii, părinţii, ţara, plantele, animalele. Iubirea este acea forţă nelimitată a sufletului de a ne dărui. Poezia este un mod de cunoaştere a misterului, a tainei”, a spus Oana Boc, care a precizat că are în lucru un nou volum de poezii de dragoste care ar putea să apară în acest an.

Florin Piersic a afirmat şi el că poezia Oanei Boc o reprezintă şi a recitat câteva poezii din volumul „Scara”, acompaniate de muzică. Oana Boc şi-a lansat în iunie 2013 volum de debut de poezie, intitulat „Scara”, în cadrul unui eveniment desfăşurat la Centrul de Cultură Urbană „Casino”, în care actorul Florin Piersic a recitat câteva poezii.

Volumul „Scara” cuprinde 40 de poezii, unele dedicate fiicelor sale, cuvântul înainte fiind scris de D. R. Popescu, care a arătat că „iubirea din poemele Oanei Boc ne duce cu gândul la istoria îndrăgostiţilor şi ne îndeamnă să credem că şi pe scara care nu duce nicăieri Dumnezeu n-a murit”.

Oana Boc este lector universitar doctor la Departamentul de Limba Română şi lingvistică generală din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here