Reporterul, o nouă metodă de înșelăciune utilizată de infractori

O nouă metodă de înșelăciune a fost folosită de infractorii din județul Vrancea. Un bătrân de 79 de ani a fost jefuit prin metoda „reporterul”, hoțul deposedându-l de bani după ce a intrat în casă sub pretextul realizării unui reportaj.

Potrivit IPJ Vrancea, trei persoane din județul Vrancea au fost reținute în cadrul cercetărilor pe care le fac polițiștii în două dosare penale de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și furt.

Polițiștii de investigații criminale au efectuat patru percheziții domiciliare pe raza județului, în cadrul a două dosare penale în care se efectuează cercetări pentru tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal și furt.În urma activităților desfășurate au  fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea șapte persoane pentru audiere, iar în urma probatoriului administrat în cauză, față de trei dintre acestea a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă. Infractorii sunt două tinere și un bărbat care au legat și lovit un bătrân pentru a-l jefui. De asemenea, victima a fost jefuită prin metoda „reporterul”, hoțul deposedându-l de bani după ce a intrat în casă sub pretextul realizării unui reportaj.

„Cele două tinere, cu vârste între 18 și 21 de ani și un bărbat, în vârstă de 36 de ani, sunt cercetați pentru faptul că în noaptea de 19/20.08.a.c. ar fi intrat în domiciliul unui bărbat, în vârstă de 79 de ani, din comuna Vintileasca, pe care   l-ar fi legat și lovit, după care i-ar fi sustras bani și bunuri. Extinzând cercetările, bărbatul este cercetat și pentru faptul că la data de 30.06.a.c. ar fi intrat în domiciliul aceluiași bărbat, sub pretextul că face un reportaj despre condițiile sale de viață, iar la plecare i-ar fi sustras suma de 4900 de lei”, au anunțat reprezentanții IPJ Vrancea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here