O elevă din Sălaj a fost abandonată în aeroportul din Lisabona

FOTO: ciggy1/Pixabay.com
FOTO: ciggy1/Pixabay.com

O elevă de 14 ani de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou a fost abandonată de două profesoare în aeroportul din Lisabona.  Fata participase la un proiect Erasmus și trebuia să vină în țară alături de cadrele didactice.

Toate trebuiau să prezinte un test COVID-19 negativ la îmbarcare. Rezultatul  testului fetei de 14 ani nu a ajuns în timp util, iar cele două profesoare au decis să plece din Lisabona și să o lase pe elevă în aeroport, pentru a nu piarde biletele de avion cumpărate. Profesoarele i-au lăsat 40 de euro pentru un test COVID nou și pentru mâncare. Au încurajat-o să fie puternică și i-au spus că au încredere că se va descurca, dar nu i-au anunțat pe părinți, care au aflat abia când copila i-a sunat să îi întrebe cum se completează un formular de îmbarcare, potrivit ziare.com.

”Știm de situația de la Jibou. Am deschis o anchetă în ceea ce privește cele două profesoare. Este regretabil. Fetița a rămas pe aeroport în Lisabona, iar cele două profesoare s-au îmbarcat în avionul spre România. Între timp au vorbit cu o profesoară din Portugalia să meargă să stea cu fetița.

Dacă ma întrebați pe mine, rezolvarea era simplă, dacă sunt două profesoare și trei copii, una putea sta cu fetița în Portugalia și cealaltă să vină cu celelalte două fetițe în România. Nu au vrut această rezolvare pe motiv că nu mai voiau să plătească încă un bilet de avion în plus, ceea ce nu este normal”, a declarat Vasile Bulgărean, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Săla

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here