O barjă cu cărbune din Rusia s-a scufundat în Portul Constanța

O barjă încărcată cu 1.500 de tone cărbune din Rusia s-a scufundat în Portul Constanța. Garda de Mediu este în alertă din cauza riscului de poluare.

Barja fusese încărcată cu aproape 1500 tone de cărbune, în dana 119 a portului Constanța, fiind dusă  pentru a se alătura convoiului cu mai multe barje care urmau să plece spre Canalul Dunăre Marea Neagră. Barja a  luat apă și s-a scufundat, deși muncitorii au încercat să pompeze apa. Deoarece incidentul s-a produs în vecinătatea danei, traficul naval nu a fost pus în pericol.

Autoritatea Navală Română a dispus efectuarea unei anchete. Barja era din Germania și avea proprietar sârb, cele 1.500 de tone de cărbune fiind din Rusia și trebuind să ajungă în Serbia. Muncitorii au amplasat un limitator pentru ca marfa să nu ajungă în larg. Deasupra apei au apărut urme de ulei, fiind sesizată Garda de Mediu. Autoritatea Navală Română a luat legătura cu armatorul pentru a scoate cărbunele și pentru a aduce barja pe linia de plutire, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here