Nunțile ar putea fi reluate din 15 mai, cu testarea tuturor invitaților. Cei care vor fi pozitivi nu vor putea intra

FOTO: StockSnap/Pixabay.com
FOTO: StockSnap/Pixabay.com

Asociaţia Furnizorilor din Industria Nunţilor le propune Guvernului ca din 15 mai să se poată organiza din nou nunţile, dar cu testarea tuturor invitaţilor. Sunt trei scenarii propuse Guvernului.

„Am propus trei scenarii: verde, galben, roșu. Dacă vorbim de roșu, propunem că nunțile să poată avea loc dar doar dacă invitații au făcut vaccinul, au avut COVID-19 sau acceptă testarea la intrarea la eveniment, pe cheltuiala organizatorilor.”, precizează Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor din Industria Nunţilor.

Cei care vor fi testați pozitiv nu vor putea intra. „Ori un test PCR cu 24 de ore înainte sau la intrare, un test rapid. Vorbim și de cele non invazive, cele cu salivă. Asociația din industria nunților a pregătit un proiect de lege, cu o corelare între suprafață și numărul de invitați. Este o alianța mare, împreună cu HoReCa, turismul, concertele. Există un grup de lucru pentru a intră în normalitate. În funcție de rata de infectare, la o masă de 12 pers vor sta 6, 8, sau 10 persoane. Dacă sunt testați se poate să fie și dans, dar punem o limitare în funcție de suprafață ringului”, a precizat Caraman, pentru Antena 3.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here