Nicuşor Constantinescu, cercetat într-un nou dosar pentru abuz în serviciu

Nicuşor Constantinescu, cercetat într-un nou dosar pentru abuz în serviciu
sursa : Google

Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Județean Constanța, este cercetat într-un nou dosar pentru abuz în serviciu. Acesta este acuzat de procurorii că ar fi acordat finanţări nerambursabile unei asociaţii sportive în valoare de două milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție-Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de o persoană care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

„În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța”, precizează procurorii DNA.

Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă. Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Nicuşor Constantinescu, citat la DNA Constanţa

Potrivit Mediafax, fostul preşedinte al CJ Constanţa, a fost citat luni, 9 septebrie, la DNA Constanța. întrebat ce s-a întâmplat în faţa procurorilor, a spus că este vorba despre „ilegalităţi şi abuzuri”, precizând că i-a fost instrumentat un nou dosar de cercetare penală.

„Ce vedeţi că se întâmplă: ilegalităţi şi abuzuri ale DNA şi SRI Constanţa. Au adus avocat din oficiu, care nu ştie dosarul, deşi eu am avocat ales, care a fost acum două săptămâni aici (la sediul DNA – n.r.), în alea două dosare cu Herghelia de la Mangalia şi despre Tel Drum. (…) Am un alt dosar, pe care l-a scos domnul Bodean (procurorul DNA care i-a instrumentat cele mai multe dintre dosare – n.r.) şi SRI-ul acum, în campania electorală”, a spus Nicuşor Constantinescu la urcarea în duba care l-a transportat înapoi la Penitenciar.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. De asemenea, în luna februarie a acestui an el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here