Neamț: Dig rupt. A fost emis mesaj de RO-ALERT

Ape inundatii. Foto: ISU
Ape inundatii. Foto: ISU

Autoritățile din județul Neamț au emis joi un mesaj Ro-alert către populație. Acest lucru după ce digul unui iaz din localitatea Bălănești s-a rupt.

Potrivit ISU Neamț, la un iaz din localitatea Bălănești, comuna Bârgăuani, s-a rupt un dig, potrivit stiripesurse.ro.

La fața locului a vent subprefectul judeţului, angajați ai ISU Neamț, voluntari din cadrul SVSU Bârgăuani, administratorul iazului și reprezentanți de la Sistemul de Gopodărire a Apelor.

 Mesaj Ro-alert pentru populația din aval

Autoritățile au emis un mesaj Ro-alert pentru populația din aval.

„Se va merge din casă în casă la gospodăriile aflate în zona de risc la inundații (aproximativ 5 – 6 în satul Bălănești și 10 – 12 în satul Ghelăești) pentru a asigura avertizarea populației”, a transmis ISU Neamț.

Digul reprezintă practic singura cale de acces spre satul Bălănești. Iar în acest moment apa mai are doar 15-20 de centimetri până depășește zona de beton, după care ar ajunge la pământ și ar distruge drumul. Asta ar însemna izolare întregului sat. Se va aduce o folie foarte mare, care să acopere digul.Ea va fi fixată până la fundul lacului cu saci cu nisip, Iar în cazul în care apa ar trece peste drum, să nu afecteze stratul de pământ și să protejeze astfel singura cale de acces spre sat, arată Mesageruldeneamt.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here