Muraru, propus ambasador în SUA: Vizele ar putea fi ridicate în următorii trei ani, până la finalul mandatului președintelui Iohannis

Andrei Muraru, sursa: Facebook

Andrei Muraru, propus ambasador în State Unite ale Americii, a primit, miercuri, avizul favorabil al comisiilor parlamentare reunite. El a declarat că este încrezător că vizele pentru cetățenii români vor fi ridicate până la finalul mandatului președintelui Klaus Iohannis.

„În fața membrilor Parlamentului, am vorbit despre prioritățile mandatului meu, subliniind că ridicarea profilului Parteneriatului Strategic cu SUA este obiectivul nostru în perioada următoare. Acest deziderat are la bază consensul că prezența militară și economică americană în regiune este vitală”, a anunțat Muraru pe Facebook.

Muraru își propune să obțină ridicarea vizelor în următorii ani pentru românii care călătoresc peste ocean.

„Admiterea României în Programul Visa Waiver – România este aspirantă de 16 ani la acest program. Cunoaștem bine vulnerabilitățile interne pe care le avem și, în același timp, limitele cauzate de prevederile legale inflexibile în vigoare din SUA. Vom ști curând mai multe despre cauzele care determină refuzul anumitor cereri pe care cetățenii români le fac pentru vize de scurtă ședere în Statele Unite și vom iniția o campanie publică de informare, așa cum a anunțat deja ministrul Bogdan Aurescu. Avem nevoie de asemenea de o soluție creativă la nivel de Congres pe care, sunt convins, că o vom găsi. Sunt astfel încrezător că, până la finalul mandatului Președintelui Iohannis, românii vor călători în SUA fără viză”, a anunțat Andrei Muraru.

Un recensământ din 2015 arăta că aproape 470.000 de persoane din SUA şi-au declarat originea română, la care se adaugă aproape 170.000 de rezidenți.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here