Municipiul Târgoviște pierde finanțarea europeană pentru șoseaua de centură

Reabilitarea centurii ocolitoare a municipiului Târgovişte va fi fiinalizat pe banii târgoviştenilor. Asta pentru că suportul financiar european a fost pierdut ca urmare a faptului că municipalitatea nu a  reușit să încheie lucrările în cadrul exercițiului european în care a primit banii.

Săptămâna trecută, Consiliul Local Târgoviște a decis ca suma necesară pentru restul de executat – 74, 1 milioane lei, să fie considerătă sumă neeligibilă și să fie suportată din bugetul local, asta în condițiile în care fusese eligibilă prin programul european POR pe care a demarat investiția, informează GazetaDambovitei.ro.

În decembrie 2015,  fostul Consiliul Local a decis accesarea unui împrumut în valoare de 65 de milioane, (650 de miliarde lei vechi), pentru finalizarea lucrării, cu explicația că banii vor fi recuperați de la UE. Declațe ca sumă neeligibilă, cele 74,i miliarde de lei nu vor mai putea fi decontați. Împrumutul luat este  pe 10 ani, cu începerea rambursării din 2017, ceea ce va duce gradul de îndatorare al municipiului la aproximariv 19 procente.

Modernizarea şi reabilitarea Drumului de centură a fost un proiect finanţat prin Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale şi locale”. Licitația a fost câștigată în 2010 de asocierea SC Cast SRL, SC Ttransbitum SRL, Carena SpA Impresa Di Construzioni. Contractul  a fost însă reziliat  în 2012.

Licitația  fost reluată în 2013, restul de lucrări de executat fiind câștigat de Tehnologica Radion. Doar că firma a intrat în insolvență.

În iunie 2015, lucrarea a fost atribuită Asocierii SC Good Prod SRL și SK-13 Patstroy JSC.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here