Ludovic Orban se laudă la Focșani cu încă șapte voturi pentru moțiunea de cenzură

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică la Focşani că moţiunea de cenzură la adresa Guvernului, depusă de opoziţie, are şanse mari să fie votată şi că are încă şapte angajamente din partea unor parlamentari.

Întrebat ce şanse are moţiunea şi dacă se bazează doar pe cele 237 de voturi ale semnatarilor, Orban s-a arătat optimist.

”Foarte mari (şanse – n.red.). Am mai avut foarte multe discuţii cu parlamentari care nu au semnat moţiunea de cenzură şi în momentul de faţă mai avem, pot să răspund, chiar angajamente de vot la moţiune din partea a încă șapte parlamentari. Ceea ce cred eu 237 cu 7, 244, că e un scor un pic mai confortabil”, a declarat Orban.

Întrebat apoi dacă nu se teme de jocurile lui Victor Ponta, Orban a declarat că dificultatea negocierilor purtate pentru moţiune a fost cauzată de numărul mare de personaje care a trebuit să se unească. ”Nu este adevărat. Dificultatea negocierilor purtate pentru această moţiune de cenzură a rezidat în primul rând de numărul mare de actori care au trebuit să se unească pentru susţinerea acestui demers pe de o parte şi, pe de altă parte, datorită, să spun, diferenţelor de opinie între aceşti actori pe mai multe puncte. Toate aceste diferenţe au fost lăsate  de o parte. Convingerea mea este că la ora actuală toate formaţiunile  politice care s-au angajat în susţinerea acestui demers sunt mobilizate la maxim pentru a asigura succesul moţiunii de cenzură”, a spus Orban.

Șeful liberalilor nu se teme de votul UDMR la moțiunea de cenzură

Ludovic Orban, fost viceprimar general și fost candidat la Primăria Capitalei, a mai afirmat, răspunzând unei întrebări privind votul secret anunţat de UDMR, că această formaţiune politică nu a cerut niciodată parlamentarilor săi să voteze la vedere.

”În 30 de ani, conducerea UDMR nu a cerut niciodată parlamentarilor UDMR să voteze la vedere, la ei este o cutumă în cadrul grupului UDMR.  Pe de altă parte, tot în aceşti 30 de ani, toate deciziile oficiale luate de conducerea UDMR, au fost respectate de parlamentarii UDMR. Ca atare, eu nu am nicio emoţie în privinţa voturilor parlamentarilor UDMR. Sigur, că ştim, avem semnale din partea multor parlamentari, că Guvernul, prin diferiţi emisari, caută să ofere marea cu sarea către parlamentari care au semnat moţiunea de cenzură, cu intenţia de a-i determina să nu vină la vot”, a declarat Orban

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here