Ministrul Educației: Purtarea măștii de protecție este obligatorie inclusiv la orele de educaţie fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că elevii care participă la cursuri în scenariul verde vor purta masca de protecţie inclusiv la orele de educaţie fizică. Acesta a subliniat că purtarea măștii este una dintre cerinţele specialiştilor din domeniul sanitar.

„Da, este o cerinţă a celor din domeniul sănătăţii să se desfăşoare cu masca. (…)Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătăţii şi, punând în balanţă şi plus şi minus, a reieşit că există obligativitatea purtării măştii inclusiv la orele de educaţie fizică”, a declarat ministrul Educaţiei, la Realitatea Plus.

​De asemenea,ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că părinţii nu sunt obligaţi să completeze formularul de consimţământ privind testarea copiilor care prezintă simptome specifice bolii COVID-19 la şcoală. În cazul în care părinţii nu doresc testarea copilului, copilul nu mai revine în şcoală cel puţin 14 zile.

„Nu este obligatorie nicidecum completarea acestui formular la începerea semestrului 2. El trebuie să fie completat atunci când un elev are simptome specifice acestei boli. Doar atunci părintele este pus în faţa nevoii de a completa formularul, doar atunci. Părintele nu este obligat să completeze acest formular. Nici un părinte nu este obligat, nu poate fi obligat. El trebuie să completeze doar atunci când elevul are simptome şi completarea se face cu: sunt de acord sau nu sunt de acord. Nimeni nu poate impune şi nu şi-a propus să impună să impună acest lucru”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here