Ministerul Sănătății anunță amenzi pentru cei care se bagă în față la vaccinarea anti Covid

Ministerul Sănătății a transmis că trebuie respectate programările pentru vaccinarea anti Covid, iar atunci regulile de prioritizare vor fi încălcate, situația va fi investigată și vor fi luate măsuri.

„Încă nu avem suficiente doze de vaccin pentru toți românii. De aceea este important ca în a doua etapă a vaccinării împotriva COVID-19 să dăm prioritate buniciilor noștri, persoanelor cu boli cronice și lucrătorilor din domenii esențiale.Avem mare încredere că medicii vor programa pentru vaccinare persoanele care chiar au nevoie. Atunci când aceste reguli de prioritizare vor fi încălcate, situația va fi investigată urgent de Ministerul Sănătății”, a anunțat Ministerul Sănătății.

Potivit MS, Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași a aplicat o amendă contravențională de 5.000 de lei medicului de familie Dr. Pociovalișteanu Petrică, conform HG 857 /2011 art. 30 lit. h), pentru „nerespectarea programării categoriei populaționale aferente etapei 1 de vaccinare împotriva COVID-19”.

“Conform informațiilor puse la dispoziție de Centrul de vaccinare SJU Călărași, din platforma online de vaccinare, reiese că în data de 12.01.2021 ora 12.00, d-nul Eremia Niculae (primarul comunei Alexandru Odobescu) figura cu programare in vederea vaccinării, programare realizată online de CMI Dr Pociovalișteanu Petrică.

La data și ora stabilite conform programării, centrul de vaccinare a efectuat vaccinarea persoanei programate. Medicul care a efectuat programarea online, Dr. Pociovalișteanu Petrică, afirmă că programarea s-a efectuat dintr-o eroare de înțelegere a înscrierii persoanelor pe platforma de vaccinare și a perioadelor de înscriere.

Deși medicul de familie admite că a primit de la DSP Călărași instrucțiuni cu privire la modalitatea de înscriere, categoriile populaționale admise pentru fiecare etapă, se constată că acesta nu a respectat prevederile Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva Covid-19“, arată informarea transmisă Ministerului Sănătății de Direcția de Sănătate Publică a județului Călărași.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here