Ministerul de Interne: campania electorală pentru alegerile locale parțiale s-a încheiat fără incidente

Sursa: Foto, Ministerul de Interne

Campania electorală pentru alegerile locale parțiale de duminică din 49 de localități din țară s-a încheiat fără incidente majore, a anunțat sâmbătă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

În 49 de unități administrativ-teritoriale din 32 de județe vor avea loc duminică alegeri locale parțiale pentru funcția de primar, rămasă vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situațiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.

MAI amintește că, potrivit prevederilor legale, continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei prin lansarea, afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum și sfătuirea alegătorilor, în ziua scrutinului, la sediul secțiilor de votare sau în jurul acestora pe o rază de 500 de metri, să-și îndrepte sau nu opțiunea către anumite partide, alianțe politice, alianțe electorale ori candidați independenți constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.400 la 2.000 de lei.

Ministerul de Interne mai informează că, în perioada campaniei electorale, a fost asigurată desfășurarea în bune condiții a 94 de evenimente organizate în 22 localități, din 13 județe, la care au participat aproximativ 10.000 de persoane. În acest interval au fost înregistrate 38 de incidente electorale în urma cărora au fost înregistrate 12 sesizări de infracțiuni și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale. Dintre cele 12 sesizări de infracțiuni, în urma cercetărilor desfășurate, două nu s-au confirmat, se mai arată în comunicatul dat publicității de MAI.

Pentru asigurarea ordinii publice necesare bunei desfășurări a scrutinului electoral de duminică, aproape 3.700 de polițiști, jandarmi și pompieri vor fi prezenți în cele 49 de localități în care vor avea loc alegeri. Începând de sâmbătă seară, personalul MAI va asigura paza celor 506 secții de votare din cele 49 de localități.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.