Mihai Chirica: Sorin Grindeanu trebuie să facă „o mişcare de şah” după demisia lui Florin Iordache

referendum pentru unirea cu Republica Moldova

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, care este şi vicepreşedinte al PSD, consideră că, după demisia lui Florin Iordache, premierul Sorin Grindeanu va trebui să facă „o mutare de şah”, pentru a demonstra că partidul promovează lupta împotriva corupţiei.

Liderul PSD Iaşi a declarat pentru Mediafax, că îl compătimeşte pe „colegul Grindeanu”, pentru care, după demisia ministrului Justiţiei, Florin Iordache, vine cel mai greu moment, acela în care premierul trebuie să aleagă un nou ministru.

„Nu este neapărat un motiv de bucurie, dar îl compătimesc pe colegul Grindeanu. Acum va trebui să facă următorul pas, să fie o mutare de şah prin care să aducă un ministru al Justiţiei care să demonstreze lumii întregi că PSD promovează anticorupţia, că reuşeşte să promoveze proiecte de legi prin care să nu protejăm pe nimeni, ci pur şi simplu să fie proiect de legi după principiul legilor. Este o mutare grea, pe care trebuie să o facă, eu îl susţin, desigur, şi, în maniera în care pot fi de folos, îl voi ajuta cât pot de mult”, a declarat Mihai Chirica.

Întrebat dacă el consideră că a fost vorba despre o demisie sau o demitere în cazul lui Florin Iordache, Mihai Chirica a răspuns că, din informaţiile pe care le are din spaţiul public, ar fi vorba de demisie. „Cu siguranţă este şi o chestiune legată de echipă, de grup, hai să spunem aproape de familie, care probabil i-a lăsat această demnitate de a-şi da demisia. Demisia este un act unilateral, nu se poate contesta, demiterea se putea şi contesta pe diverse motive. Prin urmare s-a mai depăşit o etapă, urmează cea mai grea etapă”, a răspuns Chirica.

În ceea ce priveşte numele celui care ar putea fi numit de social-democraţi la ministerul Justiţiei, Mihai Chirica a spus că deocamdată nu are un nume şi că nu crede că el este cel în măsură să facă o nominalizare în acest sens. Întrebat dacă demisia lui Iordache poate fi considerată o victorie a străzii, Chirica a răspuns că „este o victorie a acestei ţări”.

„Cred că dacă este o victorie neapărat este o victorie a ţării, nici a străzii, nici a nimănui. Este o victorie a acestei ţări care a arătat tuturor că România este şi poate rămâne o emblemă în ceea ce înseamnă lupta împotriva unor excese care se pot manifesta atât în actul de guvernare, cât şi în celelalte decizii care sunt publice. Este un exemplu în ceea ce înseamnă lupta împotriva corupţiei, este un lucru care trebuie urmat şi probabil că la nivel european se va vorbi de bine”, a mai spus liderul PSD Iaşi.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here