Medic ATI de la Spitalul Colentina, revoltat din cauza bolnavilor nevaccinați: Familiile lor caută tot felul de ‘pile’, ne sună disperate

Medicul ATI Laura Zarafin, de la Spitalul Colentina, spune că situația ar fi fost mult mai simplă acum, dacă cei care nu cred în vaccin și în medici s-ar fi vaccinat.

 Si nu ar fi gândit că devin „cobai”: „Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari și personalul medical. Căci ei au fost vaccinați primii”.

„Mă gândesc la toți cei ce sunt acum în ATI la noi. Nevaccinați. Care nu cred în vaccin. Mulți nu cred nici în medici. Familiile lor caută tot felul de ‘pile’. Ne sună disperați să ne întrebe dacă să facă rost de tocilizumab! Mă întreb – oare acum cred în medici ? Nu era mai simplu să se vaccineze?”, întreabă medicul primar ATI, Lara Zarafin .

Critici dure la adresa bolnavilor nevaccinați

Medicul nu îi uită pe cei care spun că nu vor să se vaccineze, pentru că nu sunt „cobai”:

„Cobaii au fost cei 40.000 de voluntari pe care s-au făcut testele și personalul medical din lumea întreagă. Căci ei au fost vaccinați primii. Există deja peste 6 miliarde de doze de vaccin anti Covid administrate și peste 3 miliarde de oameni vaccinați. Cum să mai spui că ești cobai?”, mai spune medicul ATI.

Laura Zarafin spune că terapiile intensive din țările cu rată de vaccinare peste 75-85-90% sunt aproape goale. Acest lucru în timp ce în România „se stă în ambulanțe la coadă”, potrivit stiripesurse.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here