Masură extremă luată de Primăria Ploiești: Persoanele cu dizabilități nu mai pot beneficia de locuri de parcare. Care este motivul deciziei edililor

Primăria Ploieşti

Primăria Ploiești a luat o decizie extremă în privința locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilităţi. Acest lucru după ce mai mulți locuitori ai municipiului au reclamat că locurile de parcare sunt folosite ilegal.

Astfel, nicio solicitare nu mai este aprobată. Edilii vor să afle cine beneficiază în realitate de locurile de parcare, înainte de a realiza un nou regulament de alocare a acestora.

Șapte locuri de parcare pentru persoanele cu handicap sunt unul lângă altul pe strada Lacul Bâlea, din partea de vest a municipiului Ploieşti. Unele persoane din cartier spun că locurile nu ar fi fost obţinute chiar de persoane care au dizabilități. Motiv pentru care Primăria a cerut să fie analizate cum au fost acordate. Până când analizată nu va fi finalizată, nu se mai aprobă nicio solicitare pentru un loc de parcare.

„Au venit numeroase sesizări de la alţi cetăţeni cu privire la faptul că persoană care are locul de parcare nu mai este în viaţă. Sau că nu mai locuieşte în fapt la adresa respectivă”, a declarat Magdalena Trofin, viceprimar Ploiești.

Edilii ploieşteni vor să adopte o hotărâre de consiliu care să reglementeze acordarea unui loc de parcare în funcţie de dizabilitate. Deși este în vigoare o lege la nivel naţional care stabilește procedura.

Ce spune DGASPC Prahova

” Persoanele titulare de certificat de încadrare în grad de handicap pot solicita aprobarea unui loc în apropierea domiciliului”, a declarat Corina Nicola, purtător de cuvânt DGASPC Prahova.

Chiar şi persoanele cu un handicap real nu mai au un loc de parcare deocamdată. Acest lucru face primăria vulnerabilă, dacă este dată în judecată.

„Deci, orice altă scuză din partea primăriei că trebuie, într-un fel sau altul, emisă o Hotărâre a Consiliului Local sau un alt act normativ este în contradicţie cu legea specială care prevede în mod clar acest lucru’, a precizat avocatul Dan Gașpar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here