Marian Petrache, șeful Consiliului Județean Ilfov: “Problema noastră nu este PSD-ul. Suntem chiar noi!”

Marian Petrache
Marian Petrache, președintele CJ Ilfov

Marian Petrache, fost secretar general al PNL şi președinte al Consiliului Județean Ilfov, cere organizarea unei Convenţii Extraordinare în toamna acestui an şi spune că problema principală a liberalilor este ce se întâmplă în interior, nu PSD.

„Sper, mai ales după ziua de sâmbătă, că nu ia nimeni în serios sondajul cu PNL 29% şi PSD 28%. Şi eu cred că proasta guvernare şi scandalurile interne din PSD au scăzut aderenţa publicului lor la partid. Asta nu înseamnă însă că publicul lor nemulţumit se mută la noi. În nici un caz. Avem două bazine electorale total diferite. Problema noastră nu este PSD-ul. Suntem chiar noi! Trebuie să recunoaştem că cel puţin de la USL încoace mergem în siajul PSD, contestându-le în permanenţă politicile, dar neaducând nimic semnificativ în schimb, pentru electoratul nostru. Mai mult decât atât, Ponta cât a fost preşedinte şi prim-ministru a făcut un joc bun şi, prin politicile sale economice, a lărgit bazinul electoral al PSD, ocupând centrul eşichierului politic. Vezi codul fiscal! Acesta a şi fost unul dintre motivele pentru care PSD a obţinut, în 2016, scorul cel mai mare din istoria sa”, scrie Marian Petrache pe Facebook.

Liderul liberal cere o Convenţie extraordinară PNL la toamnă, în care să se dezbată câteva probleme esenţiale, printre care proiectul de ţară. „Astăzi, Dragnea a adus partidul în matca sa, dar, din păcate, centrul a fost ocupat mai degrabă de ALDE decât de noi. Şi asta nu pentru că ei au făcut ceva, ci, din cauză că noi nu am făcut nimic!

PSD îşi poate recupera uşor electoratul. Chiar şi scăderea încrederii în partidele politice, la o cotă nemaiîntâlnită, face bine PSD. În ultimii 10 ani, ştacheta în interiorul partidelor politice a coborât atât de mult încât oricine poate fi orice. Oricine poate fi înalt funcţionar public sau poate fi chiar ministru. De alte funcţii, nici nu mai vorbesc. România pierde toate oportunităţile din cauză că este condusă de incompetenţi. Uitaţi-vă cât de uşor acceptă publicul lor numirile de miniştrii. În cazul nostru credeţi că ar fi la fel?! La toate astea adăugaţi capacitatea lor de mobilizare şi veţi înţelege că, dacă mâine ar avea loc alegeri, cu regret pentru noi, PSD ar câştiga. Şi nu uitaţi că sunt singuri pe stânga. Geoană, Ponta sunt încercări eşuate. Însă poimâine, dacă ştim să jucăm, putem întoarce rezultatul!

Nu cred nimic din ce a prezentat Dragnea sâmbătă. Nu din cauză că nu a enunţat idei. Dragnea a mai ratat un proiect de ţară – Reforma administrativă. Proiectele se fac cu oameni. Iar Dragnea a dovedit că elementul esenţial în alegerea membrilor Guvernului nu îl reprezintă calităţile profesionale ale acestora, ci supunerea lor oarbă faţă de tătuc. Nu-l cred din cauză că el are cu totul şi cu totul alte priorităţi.

Consider că am ratat un moment important anul trecut la Convenţia Naţională a PNL. Din păcate, noi ne-am limitat la o luptă oarbă pe scaune şi funcţii. Atunci trebuiau clarificate două teme importante:

  1. Clarificarea doctrinară şi ideologică. După atâtea fuziuni care, ATENŢIE! teoretic ne-au mărit bazinul electoral, ar trebui ca fiecare dintre noi, indiferent de fracţia şi mărimea fracţiei din care am venit, să ne simţim în acest partid ca acasă.
  2. Proiectul nostru de ţară, oferta noastră politică, în concordanţă cu ideologia, valorile şi interesul social, în concordanţă cu aşteptările celor care cred în noi.

Vă propun ca la toamnă să organizăm o Convenţie Extraordinară în care să discutăm şi să aprobăm cele două teme, adică să ne definim ideologic şi doctrinar şi să le prezentăm românilor oferta noastră.

Noi reprezentăm un public aparte, cu totul diferit de cel al PSD. Electoratul nostru are o cultură politică mai dezvoltată, are principii şi valori. Acesta trebuie convins că cineva se gândeşte la el şi poate face ceva pentru el. Vrea să-i dea speranţă!

E imperios atât pentru PNL, dar şi pentru România, să cultivăm meritocraţia, să recunoaştem şi să încurajăm valorile, să avem criterii clare de promovare, să muncim şi să fim disciplinaţi. Eu ştiu cine sunt şi ce vreau. Voi?”, mai scrie Marian Petrache.

Consiliul Naţional al PNL a decis duminică să îl susţină pe actualul preşedinte Klaus Iohannis dacă va candida pentru un nou mandat prezidenţial şi pe preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru poziţia de premier, dacă partidul va câştiga viitorul scrutin parlamentar.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.