Marian Godină, despre intervenția de la Onești: ”Unii visează sniperi pe blocuri și rapel din elicopter”

Polițistul Marian Godina le răspunde celor care susțin că criminalul din Onești trebuia împușcat de lunetiști înainte să comită faptele. Crima dublă de la Onești a stârnit reacții la adresa autorităților care au acționat ineficient.

„Anul trecut, ca polițist la SAS, am tras în poligon de patru ori. De patru ori într-un an, ați citit bine. Și aș zice că au fost doar trei, dar pentru că nu-mi amintesc exact și nu vreau să mint, zic patru, deși înclin spre trei. Iar unii visează sniperi pe blocuri și rapel din elicopter…”, a scris Marian Godină, pe Facebook.

Luni seara, a avut loc o luare de ostatici într-un apartament din Oneşti, judeţul Bacău. Gheorghe Moroşan, de 68 de ani, a sechestrat doi muncitori care renovau locuinţa. A sunat la 112 şi a ameninţat că îi omoară. Însă nu era prima oară când ameninţa. Iar Poliţia nu a făcut absolut nimic ca să-l oprească. Primul apel la 112 a fost făcut în jurul orei 11.47, telefonul fiind dat chiar de atacator.

Comisarul-şef Anton Cristian Gheorghe, director adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale din Poliţia Română, a explicat că în timpul negocierilor s-a produs, brusc, „un declic”. Momentul care a declanşat dubla crimă a fost când unul dintre muncitori ar fi încercat să acţioneze pentru a se salva şi l-a lovit pe agresor cu piciorul.

Lovit de muncitorul sechestrat, Gheorghe Moroşan l-a înjunghiat pe acesta în inimă, victima murind pe loc. A urmat a doua victimă, pe care a înjunghiat-o cu 8 lovituri de cuţit. Bărbatul a murit la spital.

Psihologul Liviu Chesnoiu a explicat pentru Digi24 care a fost greșeala care a dus la tragedia de la Onești unde doi muncitori au fost înjunghiați mortal de un bărbat care i-a ținut ostatici ore în șir într-un apartament.

“S-a pierdut foarte mult timp. Când ai de-a face cu un astfel de individ cu probleme psihice grave nu ai ce negocia. Negociatorul își dă seama dacă e monolog sau dialog. Dacă el vede că agresorul cere luna de pe cer, trebuie să dea voie forțelor de ordine să intervină rapid. Nu stai cinci ore să auzi un monolog. Asta a înrăutățit situația, el nu răspundea la nicio solicitare a forțelor de ordine. Cu oameni de genul acesta trebuie să intervii în forță, să îți dai seama că e un individ cu probleme psihice. Intri pe geam, spargi ușa. Poate poliția nu s-a mai confruntat cu astfel de situații, dar un astfel de caz trebuie să tragă un semnal de alarmă. S-au așteptat aprobări și s-a pierdut timp. Se așteaptă în maniera retro să dea ordin. Ca la Caracal. Stau la poartă să vină ordinul. Trebuie să lași polițiștii să acționeze după instinct, după experiență”, a declarat Liviu Chesnoiu.

Poliţiştii şi-au dat cu stângul în dreptul înainte de dubla crimă din Oneşti: Au pierdut timpul!

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here