Marcel Ciolacu, la masă cu 10 persoane, în plină pandemie. A participat și Mihai Tudose, fostul premier

sursa: Digi 24
sursa: Digi 24

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost surprins într-un restaurant la o masă în prezența a 10 persoane, încălcând regulile stabilite în perioada epidemiei de COVID-19. Printre participanți se aflau și Mihai Tudose, fostul premier.  Imaginile au fost surprinse sâmbătă seara, în restaurantul „Țara Luanei” din Sărata Monteoru, județul Buzău, în jurul orei 22:30, și au fost difuzate de Realitatea Plus.

Anchetă la IPJ Buzău

Inspectoratul Județean de Poliție Buzău (IPJ) a transmis, într-un comunicat de presă, că efectuează o anchetă în urma sesizărilor primite, privind încălcarea regulilor sanitare de către un grup de 11 persoane.

„În urma unor sesizări, cu privire la eventuale încălcări ale normelor sanitare în vigoare în incinta unei unități turistice din județul Buzău, un echipaj de poliție s-a deplasat la locația indicată, pentru a face verificări în sensul celor sesizate și pentru a lua măsurile legale în situația confirmării celor semnalate. La momentul sosirii la adresă, polițiștii au constatat că în interiorul incintei se aflau 3 persoane și alte 3 erau în afara spațiului închis. S-a constatat că parte din personal nu respecta întocmai măsurile de protecție individuală. Astfel, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, conform Legii nr. 55/2020 privind privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Având în vedere și imaginile apărute în spațiul public, polițiștii continuă verificările pentru a stabili cu exactitate derularea activităților la locația operatorului economic și dispunerea măsurilor legale care se impun”, se precizează în comunicatul IPJ Buzău.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat că este vorba de o cu totul altă situație față de cum se poate presupune din fotografia în care Marcel Ciolacu a fost surprins încălcând regulile de protecție.

„Noi ne-am întâlnit… Am fost trei grupuri la trei mese. Poza este făcută când ne-am așezat toți la o masă. (…) Lucrurile nu au fost așa cum au fost prezentate. Am stat trei grupuri la trei mese. 30 de secunde, un minut, am alăturat mesele…”, a declarat Romașcanu, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here