Maramureș: O mamă şi-a ucis doi copii, după care şi-a anunţat soţul

sursa: Politia Romana
sursa: Politia Romana

O femeie de 41 de ani din Rușor, Maramureș, și-a ucis copiii, un bebeluş de trei luni şi un băieţel de aproape 2 ani. Medicul din sat afirmă că femeia avea retard mental ușor.

Potrivit medicului, niciodată nu i s-a părut că ar avea nevoie de tratament psihiatric. Acest lucru deoarece se purta frumos cu copiii.

Femeia de 41 de ani era acasă cu cei doi copii, o fetiţă de doar 3 luni şi un băieţel de 1 an şi 9 luni, soţul fiind plecat la muncă. Bărbatul spune că a fost sunat de soție. Ea i- a spus că i-a lovit pe copii.

Cum s-a petrecut tragedia

Un apropiat al familiei a sunat la 112 în jurul ore 10:54 de minute. El l-a adus cu mașina de la muncă pe tatăl copiilor, la solicitarea mamei. Ea l-a sunat să-i spună că le-a făcut rău. Cei doi minori au fost descoperiți cu grave probleme respiratorii de ambulanță.

” În urma deplasării la fața locului a polițiștilor din cadrul secției Suciu de Sus, s-a constat faptul ca doi copii minori, în vârstă de un an și 9 luni, respectiv în vârstă de 4 luni, în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de personalul medical au decedat”, a spus Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș.

„Se văita că o durea capul.
-La medic a fost?
-A fost și i-a dat de dureri de cap.
-Ceva medicamente.
-Medicamente de durere de cap”, a povestit tatăl copiilor.

Ce spune medicul de familie

Medicul de familie spune că o are în evidență pe femeie de 4 ani, de când s-a căsătorit și s-a mutat în sat.

” În momentul când s-a căsătorit, ea era însărcinată și consultându-i fișa am văzut din antecedentele ei că avea doar ușor retard psihic. Nu a folosit niciodata medicamente antidepresive. Ea întodeauna s-a prezentat exact la consult ca și gravidă, în fiecare lună, apoi cu copilașii la vaccin, chiar rămâneam mirat. Probabil a fost copleșită de problemele cu copiii, că era singură.”, a spus Vlad Pașca, medic de familie.

Cei doi soți erau săraci. Ei trăiau cu bani din alocație, tatăl muncind cu ziua, potrivit digi24.ro.

„Nu știam lucruri rele despre dânșii. Domnul se ocupa cu reparatul motocicletelor, motoretelor. Am rămas foarte surprinsă.”, a spus o vecină.

Punctul de vedere al DGASPC

Reprezentanții DGASPC din comună spun ca nu au avut familia în evidență ca fiind cu probleme.

„Doar s-au adresat familiei pentru ajutor de stat și îndemnizație creștere copil. Nu au fost probleme de niciun fel. Nici tatăl nu s-a plâns, nici mama, nici comunitatea, nici vecinii. Nici noi nu am știut, dacă erau probleme ne-am fi sesizat”, a spus Simona Horvat, asistent social

A fost deschis un dosar penal pentru omor calificat, ancheta fiind preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here