Liber la vaccinarea cu AstraZeneca. Se poate imuniza oricine dorește, fără programare pe platformă

Foto:vaccin-astra-zeneca
Foto:vaccin-astra-zeneca

Persoanele care doresc să se vaccineze anti-Covid cu serul produs de AstraZeneca o pot face fără a avea o programare în prealabil, se arată într-o circulară emisă de Comitetul Naţional de Vaccinare. Decizia a fost luată după ce a scăzut numărul celor care doresc să se imunizeze cu acest ser.

„Ca urmare a scăderii adresabilității populației pentru vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, în vederea facilitării accesului la vaccinare a persoanelor care doresc acest lucru, în centrele de vaccinare cu produs AstraZeneca în care nu există persoane programate, se poate permite vaccinarea persoanelor prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară programarea prin platformă, respectându-se celelalte proceduri și instrucțiuni emise de CNCAV”, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării.

57.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge astăzi la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

În România sunt 254 de centre de vaccinare, cu 360 de fluxuri.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here