Lia Olguța Vasilescu atacă murdar un martor din dosarul său de corupție. DNA a sesizat CSM

Direcția Națională Anticorupție a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii după ce primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a încercat să-l decredibilizeze pe unul dintre denunțătorii din dosarul de corupție în care a fost trimisă în judecată pentru mită și spălare de bani.

Primarul a publicat selectiv pe contul său de Facebook mai multe stenograme ale discuțiilor cu oficiali ai Primăriei înregistrate și predate DNA de Petru Becheru, președinte al Asociației de Proprietari Romarta din Craiova, apoi i-a invitat pe simpatizanții ei să judece probele, relatează HotNews. Primarul a încercat să acrediteze ideea că denunțătorul Petru Becheru este nebun, publicând o fotografie în care se observă un defect de vedere al acestuia.

Sute de comentarii în care denunțătorul a fost jignit sau amenințat cu moartea au fost postate pe contul de Facebook al primarului. Aparent, Lia Olguța Vasilescu a intervenit în discuții cerând decență, dar tot ea i-a incitat pe comentatori. Becheru a fost făcut „nenorocit”, „maimuță”, „pedofil”, „handicapat”, „retardat” sau „drogat”. În realitate, denunțătorul este un tânăr matematician de 30 de ani, care și-a pierdut un ochi acum câțiva ani încercând să-și apere prietena de mai mulți huligani care l-au snopit în bătaie. Spre deosebire de imaginea negativă pe care Lia Olguța Vasilescu încearcă să i-o creeze, Becheru este absolvent al Facultății de Matematică din cadrul Universității din București. Tot aici a urmat și masterul în domeniul inteligenței artificiale, iar în prezent își face doctoratul. În acest caz, DNA consideră că primarul trimis în judecată pune presiune pe martorul-denunțător și își face apărări în spațiul public, și nu în fața judecătorilor, așa cum ar fi normal.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here