La Iași a luat ființă Liga Aleșilor Locali Unioniști. Mai mulți primari au elaborat un memorandum

referendum pentru unirea cu Republica Moldova

Mai mulţi primari care susţin unirea României şi Basarabia s-au întâlnit sâmbătă la Iaşi, pentru a forma Liga Aleşilor Locali Unionişti, iar în acest sens a fost elaborat un memorandum pro-unire.

Primarii unionişti din România şi Republica Moldova s-au reunit sâmbătă la Palatul Culturii din Iaşi și au format Liga Aleşilor Locali Unionişti, din care fac parte conducătorii a 100 de localităţi şi, de asemenea, au elaborat un memorandum pro-unire.

„Din această Ligă, fac parte, deocamdată, primarii din 100 localităţi din Republica Moldova care şi-au exprimat în scris dorinţa de unire a Basarabiei cu România. Din România, s-au înscris primarii din două oraşe, al Iaşului şi al unei localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud. Acest proiect trebuie să devină unul asumat la nivel de ţară şi nu este un act ofensator la adresa Rusiei, nici nu se doreşte generarea unei crize geopolitice“, a declarat, sâmbătă, primarul Iaşului, Mihai Chirica.

El a adăugat că doar împreună poate fi scris destinul unei ţări măreţe într-o Europă puternică, în care fiecare cetăţean să îşi găsească demnitatea, puterea şi capacitatea de a crea o ţară pentru urmaşi. „Unirea Basarabiei cu România este o necesitate, pentru că, de fiecare dată, unirea ne-a făcut mai puternici. Trebuie să ne găsim forţa să facem din vis realitate. Poate nu suntem generaţia de intelectuali care a făcut Unirea de la 1859, sau care a câştigat Independenţa României de la 1877, ori care a înfăptuit Marea Unire de la 1918, dar cred că trebuie să fim noi înşine, cu inimă de roman şi cu sufletul destinat acestui vis de aur. Generaţia noastră trebuie să scrie şi să semneze cea mai frumoasă pagină din istoria poporului nostru: reîntregirea României şi Unirea Basarabiei cu Ţara!“, a mai spus Chirica.

În ultimele săptămâni, peste 100 de localităţi urbane şi rurale din Republica Moldova, plus trei raioane de peste Prut şi-au arătat adeziunea faţă de reîntregirea naţională semnând Declaraţia de Unire cu România. Declaraţiile au fost semnate prin hotărâre în Consiliul Local, cu vot în unanimitate sau majoritate calificată. Gestul aleşilor locali este simbolic şi nu lezează Constituţia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.