VIDEO Constanța, în stare de asediu pentru festivalul Neversea. Ce spune primarul Decebal Făgădău

Sute de poliţişti locali și naționali, jandarmi, luptători antitero, pompieri și medici au fost mobilizaţi pentru cele trei zile ale Festivalului Neversea care a început vineri pe plaja Modern din Constanţa. Locurile de cazare au fost ocupate în totalitate, atât la Constanţa, cât şi la Mamaia, iar tarifele percepute au explodat.

Peste 150 de artişti vor urca pe scenele Neversea, printre ei fiind Jason Derulo, Afrojack, Dua Lipa, Fatboy Slim, Years&Years. Vineri seara au urcat pe scena principală a evenimentului artiști ca Ella Eyre, Rita Ora, Lost Frequencies, Danny Avila şi Tiesto.

Este interzisă prezenţa la acest eveniment a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte care pot fi folosite pentru acţiuni violente. În perimetrul festivalului este interzisă intrarea cu ghiozdane, droguri, sticle, lasere, genţi, spray-uri, cuţite, arme, obiecte contondente, articole pirotehnice, mâncare şi băuturi, animale, umbrele (în caz de ploaie se recomandă folosirea pelerinelor), materiale inflamabile sau explozive, aparate foto sau video profesionale, orice tip de obiecte care îi pot răni pe alţi participanţi. Este permis, însă, accesul cu poşetă/borsetă (dimensiunea maximă permisă 21cm x 29 cm), medicamente, insulină, picături uz medicinal, spray inhalator pentru astm. Orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoţite de scrisoare medicală sau orice alt document echivalent şi cu maximum o doză zilnică, au precizat autorităţile.

Restricții de circulație pentru Neversea

În Constanţa, au fost impuse restricţii de circulaţie pe străzile care duc către locul de desfăşurare a evenimentului, accesul fiind permis doar riveranilor şi firmelor care deţin de la Primăria Constanţa permise de acces.

Au fost închise traficului rutier strada Traian – Poarta 3, strada Traian – Poarta 1, strada Traian cu strada Termele Romane, strada Traian cu bulevardul Tomis, strada Negru Vodă cu Ecaterina Varga, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Negru Vodă, Mircea cel Bătrân cu strada Smârdan, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Decebal, bulevardul Mircea cel Bătrân cu strada Eroilor, strada Bucovina cu strada Eroilor şi strada Shanghai cu strada Yokohama.

Participanţii la festival sunt sfătuiţi de organizatori să folosească numai mijloacele de transport în comun, puse la dispoziţie de către Regia Autonomă de Transport în Comun şi Primăria Constanţa. Chiar dacă vin cu autoturismele personale, spectatorilor le-a fost recomandat să le lase în parcări publice din Mamaia şi Constanţa şi să meargă până la locul de intrare în festival, stabilit în Portul Turistic Tomis.

Regia de transport local a anunţat că există aproximativ 50 de autobuze care vor circula cu o frecvenţă de 10-12 minute pe două trasee diferite, respectiv Neversea 1, cu plecare de la gară spre Portul Tomis şi  Neversea 2, cu plecare din Mamaia spre Portul Tomis, cu menţiunea că acestea nu vor opri în staţiile din oraş, ci doar în punctele de îmbarcare/debarcare pasageri. De asemenea, traseul altor linii de autobuze a fost prelungit până în Portul Tomis.

Ce spune primarul

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a postat pe pagina sa de Facebook un film în limba engleză, subtitrat în română, în care turiștii sunt îndrumați ce reguli să respecte pe durata festivalului Neversea.

Jocurile au fost făcute încă de la începutul lunii aprilie, când Decebal Făgădău şi directorul general al festivalului UNTOLD, Bogdan Buta, au semnat un protocol oficial de colaborare pentru organizarea unui festival muzical de amploare, Neversea, eveniment ce îşi propune să strângă peste 150.000 de participanţi.

Primăria Constanţa îşi anunţase încă din martie intenţia de a pune litoralul românesc pe harta internaţională a destinaţiilor turistice de tip festival prin organizarea unui eveniment muzical de amploare, iar Decebal Făgădău i-a invitat pe reprezentanţii celui mai popular festival din Europa, UNTOLD, pentru a discuta posibilitatea dezvoltării unui nou proiect pe litoralul Mării Negre. Aşa s-a născut Neversea, „cel mai mare festival pe plajă, de la malul Mării Negre”.

Potrivit lui Decebal Făgădău, Constanţa merită să găzduiască cel mai important festival desfăşurat în aer liber, la malul mării, oraşul urmând să devină un punct important pe harta festivalurilor din Europa. „Pe mine mă interesează să setez două lucruri. Primul este legat de deschidere. Asta înseamnă, o dată, legarea oraşului cu din ce în ce mai multe destinaţii, astfel încât toată lumea să poată ajunge mai repede şi mai uşor la Constanţa. Iar apoi, o agendă de evenimente. Anul acesta avem o agendă de evenimente încărcată. (…) Pe lângă cele ce s-au născut anul trecut, vom veni şi vom adăuga evenimente cu deschidere mare, către toate generaţiile”, a spus Decebal Făgădău.

Festivalul Neversea îşi va deschide porţile, pentru prima dată, în perioada 7 – 9 iulie 2017, fiind singurul festival din Europa ce va transforma experienţa muzicală de la malul Mării Negre într-o călătorie unică.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Nici un localnic nu a fost intrebat ,daca este de acord, si cit s-a suferit cu aceasta ocazie.Cum ramine cu zgomotul infernal si cu mizeria de pe plaja? Inportant este ca a cistigat material primarul si samsarii organizatori.Apoi nici un ziarist nu a intrebat cum suporta acest tambalau?Nu se mai aude nimic despre inspectia OPC? Se musamalizeaza?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here