Kelemen Hunor, președintele UDMR:„Dacă va mai fi o moţiune de cenzură o vom vota”

Keelemen Hunor, președintele UDMR:

Kelemen Hunor a anunțat la Tg. Mureș că UDMR nu va susține un guvern minoritar. Liderul formațiunii din opoziție a mai anunțat că parlamentarii UDMR vor vota o eventuală moțiune de cenzură împotriva cabinetului condus de Viorica Dăncilă.

Declarațiile președintelui UDMR au apărut în contextul în care PSD caută sprijin pentru propriul guvern. Kelemen Hunor a dezvăluit că nu au existat discuții privind intrarea UDMR la guvernare. În ceea ce privește sprijinul pentru cabinetul Dăncilă, UDMR va vota moțiunea de cenzură a PNL, dacă aceasta va fi depusă.

„Nu sprijinim Guvernul, astăzi Guvernul nu are majoritate şi Parlamentul trebuie întrebat de orice mişcare. Nu putem sprijini Guvernul minoritar şi dacă va mai fi o moţiune de cenzură o vom vota. Într-o ţară normală, într-o democraţie adevărată, dacă majoritatea parlamentară a Guvernului se termină şi se constată acest lucru, atunci prin vot sau fără vot, dacă se constată că nu are majoritate, premierul demisionează. Cred că şi în România aşa ceva ar fi natural, dacă nu există majoritate parlamentară nu trebuie să alergi după voturi pentru că nu ai de unde să capeţi voturi. Eu cred că această posibilitate încă există, dar s-ar putea ca Guvernul şi PSD şi premierul să forţeze nota mai departe şi crede că are posibilităţi. Mai devreme sau mai târziu acest Guvern va pica”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Mediafax.

Liderul UDMR a mai spus că, probabil, opoziția va depune moțiune de cenzură în toamna acestui an, după alegerile prezidențiale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here