Judecătoria Chișinău: primarul suspendat Dorin Chirtoacă a scăpat de arestul la domiciliu

Dorin Chirtoacă

Judecătoria Chişinău a decis vineri ca Dorin Chirtoacă, primarul suspendat al capitalei Republicii Moldova, să fie eliberat din arestul la domiciliu şi să fie plasat sub control judiciar pentru următoarele 30 de zile.

Magistraţii au respins cererea procurorilor, care au solicitat ca mandatul de arestare pe numele lui Chirtoacă să fie prelungit cu încă 30 de zile. Primarului suspendat al capitalei Republicii Moldova îi este interzis să părăsească municipiul Chişinău, să meargă la locul de muncă şi să intre în legătură cu persoanele implicate în dosar.

Dorin Chirtoacă a criticat decizia instanţei şi a precizat că trebuia încetată cauza penală. ”Ceva nu este în regulă, este o decizie tardivă dacă vorbim despre referendum, făcută de ochii lumii. În mod normal trebuie să fie eliberare definitivă. Va începe un tămbălău şi mai mare probabil. Ei vor demisia mea, deşi trebuie să-şi dea demisia Dodon, Plahotniuc, Leancă. Această clasă politică trebuie să dispară”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Primarul Chişinăului se află din 26 mai în arest la domiciliu. Decizia instanţei vine cu o săptămâna înainte de un referendum ce va avea loc în Chişinău pe tema demiterii sale. Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, în dosarul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chişinău. Potrivit procurorilor primarul Chişinăului i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei moldovene, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului Municipal.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here