Jandarmul care a ordonat violențele din Topoloveni susține că nu Carmen Dan i-a cerut să ridice protestatarii cu duba

Ordinul pentru violențele de la Topoloveni. Într-un răspuns trimis Clever News Center, conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi din Argeș susține că măsura prin care protestatarii anti-Dragnea au fost săltați cu duba nu a fost dictată de ministrul Carmen Dan. Parchetul Militar anchetează dacă acesta a încălcat legea sau nu.

Ordinul de ridicare cu duba Jandarmeriei a protestarilor din data de 17 mai, din orășul Topoloveni, județul Argeș a fost dat de Gheorghe Lupescu. Acesta este inspectorul șef al Inspectoratului Județean Argeș. Informația a fost oferită printr-un răspuns trimis de Jandarmerie la o solicitare în care reprezentanții instituției județene erau rugați să precizeze cine a dat ordinul de ridicare a protestatarilor. ” Dispozția de acțiune pentru ca Jandarmeria să acționeze în vederea asigurări ordinii și liniștii publice în spațiul public a fost dată de către conducătorul unității și nu către alte persoane”, a fost răspunsul primit de la Biroul de comunicare al Jandarmeriei din Argeș.

Col_dr_Lupescu_Gheorghe

Colonelul Lupescu, promovat de Carmen Dan

Colonel doctor Gheorghe Lupescu este inspectorul șef al Jandarmeriei Argeș. El este unul dintre oamenii de încredere ai lui Carmen Dan, ministru de Interne. Aceasta l-a promovat și delegat de trei de la începerea mandatului de ministru.

Din 15.05.2017 până în 14.05.2018 împuternicit inspector şef al inspectoratului de jandarmi judeţean I la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş

Din 16.05.2018 până în 01.10.2018 desemnat să îndeplinească atribuţiile de inspector şef al inspectoratului de jandarmi judeţean I la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş

Din 02.10.2018 până în prezent inspector şef al inspectoratului de jandarmi judeţean I la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş.

Jandarmeria Argeș a trimis trupe de jandarmi și la protestul din 10 august 2018. Câteva zile mai târziu, Lupescu explica presei argeșene: „La București, la evenimentele din 10 august, Jandarmeria a acționat legal. Era un miting neautorizat. Atâta timp cât ai un miting neautorizat, nu înțeleg alte discuții”.

Nu a fost până la urmă un eveniment privat

Imediat după producerea incidentelor de la Topoloveni, conducerea Jandarmeriei Argeș a susținut că ar fi fost vorba de eveniment privat al PSD și din acest motiv au trebuit să ridice protestatarii.

Însă, în răspunsul primit la solicitările trimise, reiese că nu era vorba de niciun eveniment privat. ”Jandarmeria Română desfășoară acțiuni de menținerea sau asigurarea ordinii publice în conformitate cu atribuțiile prevăzute în Legea 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române și nu în baza contractele încheiate cu entități publice sau private. Jandarmeria Argeș a fost prezentă la evenimentul din Topoloveni deșfășurat în spațiul public”.

Anchetă la Parchetul Militar

Parchetul Militar s-a autosesizat în cazul intervenției jandarmilor la Topoloveni împotriva unor protestatari anti-PSD.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Capitalei s-a autosesizat în cazul intervenției jandarmilor la Topoloveni, în timpul vizitei președintelui PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Mai multe grupuri civice au cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul în care jandarmii au intervenit vineri la Topoloveni, județul Argeș. ONG-urile califică reacția forțelor de ordine drept una ”abuzivă, de intimidare”.

Mai mulți protestatari au fost ridicați la Topoloveni de jandarmi și duși cu duba la Poliție, pentru legitimare.

Jandarmeria Argeș a anunțat că protestatarii de la Topoloveni vor fi sancționați contravențional pentru participarea la o adunare publică nedeclarată și refuzul părăsirii zonei la solicitarea jandarmilor.

Ce s-a întâmplat

Protestatarii care s-au adunat în fața Casei de Cultură din Topoloveni pentru a-l aștepta pe liderul PSD Liviu Dragnea au fost ridicați de jandarmi și duși cu dubele la poliție potrivit publicației locale stiridepitesti.ro.

CITIȚI ȘI:

Alchimistul de la Hurmuzachi – doi miniștri PSD ascund impostura

Judecătoarea lui Sorin Oprescu se pensionează şi se apucă de prăjituri

Grupul Distribuitorilor de Presă (GEDP), judecat pentru delapidare

Documente. Primarul de la Predeal face spiritism penal! Morții susțin ALDE la europarlamentare

Restaurantul Mogoșoaia, afacere de famiglie la Ministerul Muncii

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here