luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăIonelaș Cârpaci, “prietenul” fostului primar Gheorghe Ciuhandu, înhățat de polițiști la frontieră

Ionelaș Cârpaci, “prietenul” fostului primar Gheorghe Ciuhandu, înhățat de polițiști la frontieră

-

Ionelaş Cârpaci, unul dintre foştii lideri ai romilor din Timişoara, care şi-a schimbat numele în Ionel Sandner, a fost capturat când încerca să intre în ţară pe la Punctul de trecere a frontierei de la Cenad, judeţul Timiş.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității luni de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră, un bărbat de 52 de ani care se afla ca pasager într-un autoturism marca Mercedes s-a prezentat pentru a intra în ţară. Bărbatul este cetăţean german de origine română, cu domiciliul în Frankfurt, Germania.

”Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române în data de 09.06.2016. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 7 ani şi două luni pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals privind identitatea sub forma complicităţii, participaţie improprie la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi folosirea instrumentelor oficiale false, în formă continuată. Cel în cauză a declarat că ştia că este condamnat, dar nu credea că este şi căutat de autorităţi”, se arată în comunicat.

Bărbatul este Ionelaş Cârpaci, care între timp şi-a schimbat numele în Ionel Sandner, după ce a primit cetăţenia germană. Cârpaci fusese dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară în iunie 2016, chiar înainte ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să îl condamne definitiv la şapte ani şi două luni de închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Ionelaş Cârpaci, în iunie 2016 şi la plata unor despăgubiri de 1,5 milioane de euro.

Concret, Cârpaci i-a vândut unui dezvoltator imobiliar, S.C. Ital Rom Construcţii S.R.L., un teren pe care îl obţinuse cu acte false de la Primăria Timişoara pe vremea când această instituţie era condusă de Gheorghe Ciuhandu. Din frontieră, Ionelaş Cârpaci, fost lider al mafiei imobiliare rome de la Timişoara, a fost transferat direct în Penitenciarul ”Popa Şapcă” din Timişoara, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

El a decis să se întoarcă în ţară şi să se predea, întrucât urma să fie încarcerat în Germania, iar dacă va face puşcărie acasă beneficiază de mai multe avantaje. În primul rând, din cei şapte ani şi două luni i se vor scădea un an şi două luni de pedeapsă, perioadă în care a stat deja după gratii în stare de arest preventiv.

Familia Cârpaci este considerată una dintre cele mai bogate familii de romi din Timişoara, având peste 140 de proprietăţi (vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii), majoritatea în zona centrală a oraşului. Printre clădirile intrate în proprietatea acestei familii se numără şi o clădire care a aparţinut Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...