Investiții în conservarea a două monumente istorice din Geoparcul Platoul Mehedinți

Primarul comunei Ponoarele, Georgică Pătrașcu, a declarat vineri, pentru Agerpres, că suma de peste un milion de euro va fi investită în acest an pentru conservarea a două lăcașe de cult, monumente istorice, situate pe raza Geoparcului Platoul Mehedinți.

geoparc ponoarele mehedintiPotrivit sursei citate, banii respectivi provin, în procent de 85%, de la Uniunea Europeană, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, iar restul de la bugetul de stat și cel local.

„Bisericile ortodoxe din localitățile Ponoarele și Gărdăneasa, situate în perimetrul Geoparcul Platoul Mehedinți, construite la sfârșitul secolului XIX, se află într-un stadiu avansat de degradare. Aici vor fi executate lucrări de consolidare și se vor reface acoperișurile”, a precizat Pătrașcu.

Edilul șef al comunei Ponoarele a mai arătat că cele două obiective istorice se află cuprinse în circuitul național turistic, ele fiind vizitate anual, alături de celălalte monumente naturale ale zonei — Podul lui Dumnezeu, Lacul Zaton, Pădurea cu liliac, câmpul cu lapiezuri și complexul carstic Ponoarele — de peste 10.000 de iubitori de drumeție în munții Mehedințiului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here