Investiții de amploare la unul dintre spitalele COVID din Galați

Spitalul de Pneumoftiziologie din Galați, una dintre unitățile medicale COVID, beneficiază de investiții de amploare în această perioadă. Se construiește un bloc alimentar nou, iar clădirea va avea un ambulatoriu de patru ori mai mare decât vechea construcţie. Investițiile aparțin Consiliul Județean Galați.

„Noua clădire unde va fi pregătită hrana bolnavilor este 99% finalizată, constructorul lucrând la ultimele retuşuri înainte de montarea echipamentelor de gătit. Practic, mare parte din vechile spaţii au fost demolate, iar în locul lor s-a construit o clădire modernă, în care exista inclusiv sală de mese pentru pacienţi. Blocul alimentar va fi dotat de la zero cu tot ceea ce este nevoie pentru pregătirea hranei pacienţilor (maşini de gătit, lăzi frigorifice, dispozitive de gătit pe bază de abur, cuptoare electrice sau sisteme de sterilizare a ustensilelor). Procedura de achiziţie publică a acestor echipamente este în stadiul de evaluare a ofertelor. Pe lângă blocul alimentar, în noua clădire au fost amenajate şi spaţii de curs pentru studenţii de la medicină. Investiţia totală este de peste 6 milioane de lei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Ambulatoriu modern, în valoare de 2 milioane de euro

Tot la Spitalul TBC se construiește un nou ambulatoriu. Suprafaţa noii clădiri va creşte de la 224 metri pătrați la 826 de metri pătrați. Vor fi create circuite separate pentru copii şi adulţi, vor fi achiziționate echipamente medicale, inclusiv un computer tomograf performant.

„Avansează lucrările la noul Ambulatoriu de Specialitate de la Spitalul de Pneumoftiziologie. Noua clădire va fi de patru ori mai mare decât vechea construcţie. Suprafaţa Ambulatoriului de Specialitate de la Spitalul TBC va creşte de la 224 de mp la 826 de mp. Vechea clădire este extinsă atât pe orizontală, cât şi pe verticală. Astfel, vor fi create circuite separate pentru copii şi adulţi. De asemenea, vor fi achiziţionate 85 de echipamente medicale, inclusiv un computer tomograf performant”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here