Insula Belina rămâne la stat, cel puțin deocamdată. Tribunalul Teleorman a respins vineri cererea Tel Drum de suspendare a hotărârii Consiliului Județean Teleorman, care a a votat în ședința din 26 noiembrie 2018 un proiect de hotărâre care prevede revenirea la Apele Române a Insulei Belina și a Brațului Pavel.
Cele două proprietăți au fost transferate în 2013 printr-o Hotărâre de Guvern Consiliului Județean Teleorman. Aceste proprietăți au ajuns ulterior la Tel Drum și au fost utilizate de familia Dragnea pentru partide de pescuit și relaxare.
Soluția Tribunalului prin care Insula Belina rămâne la stat: Respinge excepţia lipsei de interes invocată de pârâtă, ca nefondată. Respinge ca nefondată cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Judeţean Teleorman nr. 135/26.11.2018 formulată de reclamanta SC TEL DRUM SA în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL JUDEŢEAN TELEORMAN. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Teleorman. Pronunţată în şedinţă publică azi, 31.01.2019.
Insula Belina rămâne la stat. Dosarul DNA continuă
Tel Drum a introdus acțiunea pe data de 9 ianuarie la secția de contencios a Tribunalului Teleorman prin care cere suspendarea hotărârii Consiliului Județean.
Amintim că în cazul trecerii insulei Belina de la Apele Române la CJ Teleorman și de aici la Tel Drum procurorii DNA au deschis un dosar. În acest dosar, DNA i-a trimis în judecată în iunie 2018 pe fostul secretar de stat Sevil Shhaideh și pe fostul președinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea.
Reamintim că scopul declarat al HG-ului nu era înființarea unui domeniu privat de pescuit, ci construcția un parc de agrement pentru marele public. Cel putin așa scrie în nota de fundamentare a HG 943/2013, asumata chiar de Liviu Dragnea pe atunci vicepremier. Liber în Teleorman notează că legea prevede că dacă în cinci ani de la preluarea în administrare nu s-au realizat obiectivele de interes public, proprietățile se întorc la Apele Române.
Cetățeanul TV