Imagini noi cu podul peste Dunăre de la Brăila. Ridicarea pilonilor avansează/Galerie foto

sursa foto: Irinel Ionel Scriosteanu/FB

Lucrările la cel mai mare proiect de infrastructură de după Revoluţie sunt în grafic. Pilonii podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au ajuns deja la o înălțime de câteva zeci de metri și ridicarea lor avansează cu aproape 2 metri pe zi. În paralel, se lucrează și la cele două blocuri de ancorare ale podului.

„Ridicarea pilonilor podului peste Dunăre avansează aproape 2m, în fiecare zi. Turnarea pilonilor se face în sistem continuu. Sistemul de cofrare este ghidat prin laser și permite turnarea continuă a pilonilor astfel încât se lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7. În paralel, se lucrează și la cele două blocuri de ancorare ale podului. Podul suspendat peste Dunăre este cel mai mare construit în România după Revoluție”, a scris pe pagina sa de Facebook, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.

Premierul Ludovic Orban a declarat că podul suspendat peste Dunăre, care leagă Brăila de Tulcea va fi al treilea pod din Europa ca lungime. „E un pod extrem de important, o construcţie spectaculoasă, o realizare tehnică deosebită”, a afirmat Orban, la sfârșitul lunii septembrie, la Brăila.

Potrivit proiectului, durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni, din care 12 luni proiectarea şi 36 de luni execuţia, iar termenul de garanţie este de 10 ani. Podul va avea o lungime de 1,9 km.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here