Ilie Bolojan: Asociația Municipiilor vrea cotă de 70% din impozitul pe venit la autoritățile locale

Cei patru care au speriat PSD-ul Alianţa Vestului Ilie Bolojan

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, preşedinte executiv al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), propune alocarea unei cote de 70% din impozitul pe venit pentru autorităţile locale.

„Amendamentul care va fi propus de Asociaţia Municipiilor se va referi la alocarea unei cote de 70% din impozitul pe venit pentru autorităţile locale, astfel încât scăderea ponderii impozitului pe venit de la 16% la 10% să fie acoperită din creşterea procentului care rămâne bugetului local”, a declarat Ilie Bolojan.

Primarul Oradiei a explicat că, astfel, veniturile oraşelor din România ar rămâne la nivelul anilor trecuţi, în caz contrar administraţiile locale din întreaga ţară urmând să piardă aproximativ un miliard de euro, în 2018. Ilie Bolojan a mai menţionat că se aşteaptă ca propunerea Asociaţiei să fie susţinută de toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică.

„E anormal să fii parlamentar votat de o comunitate şi să nu susţii o astfel de formulă”, a mai declarat preşedintele executiv al Asociaţiei Municipiilor. Bolojan a explicat că, prin implementarea noilor măsuri fiscale, Primăria Oradea va pierde nouă milioane de euro în 2018.

Ordonanţa 79/10.11.2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul prevede, printre altele, reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here