Iași: Șoferii ar putea fi obligați să circule cu 30 de km/h, după modelul din Paris

Masini. Sursa Google
Masini. Sursa Google

Primăria Iași a lansat în dezbatere publică un proiect prin care șoferii ar urma sa fie obligati să meargă cu cel mult 30 de km/h, pe prima banda, pe bulevardele mari, ca la Paris. Adica pe aproape o treime din străzile orașului.

Scopul este încurajarea oamenilor să folosească altă mijloace de transport, cum ar fi bicicletele sau trotinetele.

„Suntem pe unul dintre bulevardele mari din Iași. Încercăm să respectăm viteza de 30 de km la oră pe care doresc să o adopte”, a declarat Alin Butnariu, pilot raliu.

Până pe 6 august, primăria a lansat în dezbate publica un proiect care vizează deplasarea obligatorie cu o viteză de cel mult 30 la oră, pe prima bandă.

Reguli noi de deplasare

 Aproximativ 30% din arterele stradale din municipiul Iași sunt vizate cu asemenea restricții pe banda întâi, cea de lângă bordură. E legat de încercarea de a aduce cât mai multe biciclete și alte mijloace de locomoție neconvenționale în spațiul public, pe stradă acolo unde le este locul”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iașiului.

Un drum prin oraș pentru a testa eficiența acestei noi reguli  arată că prima banda deocamdată nu poate fi utilizată, potrivit digi24.ro.

Pe prima bandă, de obicei pe bulevardele mari regăsim mașinile parcate, de asta din șase benzi mai rămân doar patru”, a spus Alin Butnariu, pilot raliu.

 Folosirea mijloacelor de transport alternative, pentru profesioniștii în domeniu soluția pariziană nu pare să se potrivească la Iași.

„Dacă am avea o infrastructură cu mai multe scutere, mai multe microcaruri care, da, circulă cu o viteză, e, atunci, da. Ar fi în beneficiul lor să avem o astfel de bandă. Să mai băgăm încă o restricție care să determine traficul să meargă și mai încet, duce la ambuteiaje foarte mari care provoacă o poluare mai mare’, a declarat Alin Butnariu, pilot raliu.

  „Oamenii nu sunt aducați să meargă cu mașina și să dea prioritate la biciclete.”

Conform experimentului, timpul se reduce cu o secundă, iar distanța cu un metru și jumătate. Nu doar șoferii sunt sceptici ci și cei care folosesc bicicleta sau trotineta.

 Nu o să te lase nimeni. Oamenii nu sunt aducați să meargă cu mașina și să dea prioritate la biciclete. Să facă o bandă de bicicletă ca să nu meargă pietonii. Momentan pe pista de bicilete, toata lumea stă pe ea”, a declarat un pieton.

După consultarea publică, proiectul va fi introdus pe ordinea de zi în Consiliul local . El ar putea fi adoptat până la sfârșitul anului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here