Iași. Șofer prins cu o alcoolemie de 3,31‰ în sânge, condamnat la 8 luni de închisoare

Sentinta data de judecatori. Sursa foto:: pexels-photo-
Sentinta data de judecatori. Sursa foto:: pexels-photo-

Un șofer din Iași a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare și 60 de zile în folosul comunității după ce a fost prins cu o alcoolemie de 3,31‰ în sânge.

Bărbatul a băut cu doi prieteni până după miezul nopţii, două bidoane de bere a 2,5 litri şi o sticlă de o jumătate de litru de coniac, fără a mânca nimic. Ajuns acasă, el s-a culcat, fără să mai bea. Șoferul s-a urcat dimineață la volan şi a început să meargă prin sat cu treburi, pe traseu fiind oprit de poliţişti, după amiază. Analizele efectuate la ora 15.10 au indicat o alcoolemie de 3,31‰ în sânge, potrivit g4media.ro

Soferul a fost trimis în judecată pentru conducerea unui automobil sub influenţa alcoolului, dar judecătorii au luat totuşi în calcul în favoarea sa faptul că îşi recunoscuse vina, nu produsese niciun accident, comportamentul său în societate fiind până atunci ireproşabil. Şoferul a fost condamnat la 8 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere 2 ani. El va trebui să presteze şi 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul primăriei Dumeşti. Atât şoferul, cât şi procurorii au contestat acum sentinţa, dosarul ajungând la Curtea de Apel.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here