Iași: Primăria a finalizat proiectul de modernizare a liniilor de tramvai

Primarul interimar Mihai Chirică a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost finalizat proiectul privind modernizarea a 10 kilometri de linii de tramvai, informează Agerpres.
modernizare linie tramvai Iasi„Felicit echipa implicată în implementarea acestui proiect. Am avut parte de asistenţa permanentă a colegilor de la RATP, direcţiei tehnice din Primărie, constructorilor care s-au ocupat de partea de infrastructură şi suprastructura liniilor de tramvai”, a declarat Mihai Chirică.
Potrivit proiectului „Modernizarea reţelei de linii de tramvai în polul de creştere Iaşi”, au fost realizate lucrări de reabilitare şi modernizare a căii de rulare a tramvaielor pe traseul: bulevardul Nicolae Iorga – bulevardul Primăverii – Calea Chişinăului – bulevardul Metalurgiei şi strada Vasile Lupu.
„Prin această modernizare a căilor de rulare a tramvaielor va fi redus timpul de călătorie, deoarece viteza de circulaţie creşte de la 25 km la oră la 35 km la oră. Au fost îmbunătăţite condiţiile de siguranţă pentru călători prin construirea de zece peroane noi, montarea a zece copertine pentru staţiile de tramvai, montarea de benzi de cauciuc pentru ghidarea persoanelor cu dizabilităţi, îmbunătăţirea parametrilor de mediu prin reducerea noxelor, zgomotului şi vibraţiilor”, a precizat primarul interimar Mihai Chirică.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here