Iaşi: 13 pacienți infectați cu varianta Delta sunt internați, din care patru au forme severe ale bolii, fiind la Terapie intensivă

Doctorul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf Parascheva” din Iaşi, a declarat, luni, că a crescut numărul pacienţilor cu COVID-19 care au fost confirmaţi în ultima perioadă cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV2.

La unitatea medicală sunt internate 13 persoane infectate cu noua tulpină. Patru dintre ele sunt la terapie intensivă.

 „Se constată o creştere lentă, dar constantă, a pacienţilor cu COVID-19 pozitiv cu tulpina Delta”

„În ultima perioadă se constată o creştere lentă, dar constantă, a pacienţilor cu COVID-19 pozitiv cu tulpina Delta. În momentul de faţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi îngrijim un număr de nouă pacienţi confirmaţi cu acest tip de tulpină cu forme medii, potenţiali de a dezvolta forme severe. În terapia intensivă COVID-19 avem patru pacienţi cu forme severe ale acestei tulpini care necesită îngrijire de specialitate”, a declarat dr Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Revin cu îndemnul către populaţie, de a continua vaccinarea”

Revin cu îndemnul către populaţie, de a continua vaccinarea. Este singura modalitate de a lupta împotriva pandemiei şi de a trece peste această perioadă”, a mai spus dr Florin Roşu, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here