Guvernul se reunește pentru a lua măsuri pentru susținerea economiei

Guvernul Orban se reuneşte, astăzi, în sistem teleconferinţă, pe ordinea de zi fiind adoptarea unor măsuri de sprijin al domeniilor economice afectate.

„Vom da un puternic semnal angajaţilor şi economiei: Guvernul va interveni pentru menţinerea locurilor de muncă şi continuarea activităţii în cât mai multe sectoare economice. Pe lângă deciziile pe care le vom lua în şedinţa de mâine, vom continua să luăm măsuri asupra cărora ne vom consulta cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor”, a declarat premierul Ludovic Orban. 

Măsurile pe care le va lua Guvernul astăzi sunt: creşterea lichidităţii companiilor, sprijinirea plăţii şomajului tehnic de către companii pentru angajaţii care îşi vor suspenda temporar activitatea, reducerea interacţiunii directe a cetăţenilor cu instituţiile statului, o măsură în acest sens fiind extinderea termenului pentru plata impozitelor locale; stimularea capacităţilor de producţie pentru cât mai multe bunuri necesare în această perioadă de criză, respectiv materiale sanitare de protecţie, dezinfectanţi.

Impactul pachetului de măsuri pregătit pentru susţinerea economiei în această perioadă va fi de aproape 2% din PIB, a anunţat ministrul Finanţelor Publice.

„O parte din şomajul tehnic va fi susţinut de la buget. Veţi vedea mâine detaliile. Avem facilităţi şi pentru angajatori”, a declarat Florin Cîțu, la Digi 24.

Şedinţa de Guvern, care va avea loc în sistem de teleconferinţă, este programată la ora 17.00.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 217 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Toate localurile din România se închid. Ministerul de Interne a anunțat noi măsuri

33 de noi cazuri de coronavirus. Bilanțul îmbolnăvirilor ajunge la 217

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.