Angajaţii Transport Călători Expres (TCE) Ploieşti au declanşat luni o grevă spontană, mai multe autobuze fiind retrase de pe trasee. Protestatarii sunt nemulţumiţi de situaţia financiară a societăţii, ameninţată de faliment, şi spun că autobuzele sunt foarte vechi şi pun în pericol viaţa călătorilor.
Liderul Sindicatului Transportatorilor din Ploieşti, Ion Mişcă, a declarat pentru Mediafax că angajaţii TCE au declanşat greva spontantă şi doar 30% din autobuze au circulat pe trasee, după orele de vârf. „S-a declarat greva spontantă din cauza ameninţătorilor făcute de Primăria Ploieşti privind insolvenţa sau falimentul acestei societăţi, (..,) din cauza proceselor cu ANAF şi SPFL, generate de diferenţele de TVA sau impozit pe profit care nu au existat decât pe hârtie. Chiar la Curtea de Conturi când a venit a lăsat o dispoziţie, o sarcină pentru recuperarea veniturilor şi cheltuielilor de către societate de la Primăria Ploieşti, ceea ce nu s-a întâmplat”, a declarat Mişcă.
Sindicaliştii spun că datoriile TCE se ridică la aproximativ 20 milioane de lei şi nu provin din activitatea de transport, ci din subvenţiile acordate de Primăria Ploieşti. Liderii de sindicat mai precizează că Primăria ar trebui să achite aceste sume de bani. „Noi, din bilete şi abonamente, suntem pe profit la momentul acesta. Pierderile vin din activitatea subvenţionată, arată actele societăţii”, a declarat, la rîndul său, Dumitru Dumitru, vicepreşedinte al Sindicatului Transportorilor Ploieşti
Şoferii spun că merg cu autobuzele TCE pe propria răspundere, cu piese uzate şi cu improvizaţii făcute, siguranţa călătorilor fiind pusă în pericol. „Nu avem piese la maşini, nu putem circula, siguranţa călătorilor e pusă în pericol. Nu putem asigura un confort cetăţenilor”, a mai spus Ion Mişcă.
TCE, societate aflată în subordinea Primăriei Ploieşti, are aproximativ 1.000 de angajaţi.
Cetățeanul TV