Gheorghe Nichita, fostul primar al Iaşiului, pus în libertate condiţionat

Gheorghe Nichita, fostul primar din Iași, sursa: Facebook

Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, care executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru corupţie, a fost pus în libertate marţi. Acest lucru în baza unei sentinţe a Tribunalului Botoşani.

El mai are o condamnare în alt dosar, dar nu este definitivă.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns să ies din Penitenciar şi să merg spre casă să îmi văd familia”

 Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, a părăsit Penitenciarul Botoşani în cursul după-amiezii de marţi, la câteva ore după ce instanţa s-a pronunţat în favoarea liberării sale condiţionate.

„Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am ajuns să ies din Penitenciar şi să merg spre casă să îmi văd familia. Sunt multe lucruri de făcut în viaţa asta. În primul rând să îmi văd nepoţii”, a afirmat Nichita la ieșirea din penitenciar.

Magistraţii Tribunalului Botoşani au respins acţiunea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Ei au contestat decizia din 30 iulie a Judecătoriei Botoşani de punere în libertate a lui Nichita.

„Respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, împotriva sentinţei penale nr. 714 din 30 iulie 2021, pronunţată în dosarul nr. 6328/193/2021 al Judecătoriei Botoşani. Cheltuielile judiciare din contestaţie rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 19 octombrie 2021”, se arată în decizia instanţei botoşănene, potrivit portalului instanţelor de judecată, portal.just.ro.

Pe 30 iulie, magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis propunerea Penitenciarului Botoşani de punere în libertate a fostului primar al municipiului Iaşi Gheorghe Nichita. Dar la scurt timp procurorii au contestat această sentinţă.

Gheorghe Nichita, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

Pe 5 august 2020, Gheorghe Nichita a fost găsit vinovat de luare de mita. El a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare. Fostul primar a primit 10% dintr-un contract de aproape 70 de milioane de lei atribuit firmei UTI și unei alte firme. Precum și reduceri la un hotel de lux din București, dar și cazare în China, potrivit procurorilor. Totalul sumelor și al beneficiilor primite drept mită de Gheorghe Nichita este de 3.693.710 lei.

Nichita a ajuns în penitenciar pe 5 august 2020. Pe 29 septembrie 2020 magistraţii Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe fostul primar la cinci ani şi două luni de închisoare într-un alt dosar. Sentinţa nu este definitivă, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here