Galerie foto/Un câine a rămas „prizonier” din cauza restricțiilor de circulație impuse în timpul epidemiei de COVID-19

Bobita salvat de Ajutați-l pe Lăbuș, sursa: Ajutați-l pe Lăbuș
Bobita salvat de Ajutați-l pe Lăbuș, sursa: Ajutați-l pe Lăbuș

Starea de urgență și restricțiile de circulație impuse din cauza epidemei de conavirus au făcut ca un câine din județul Vaslui să rămână aproape o lună de zile fără apă și mâncare. Bătrâna care îl îngrijea este din orașul Galați și nu a mai putut ajunge la el. Deshidratat și înfometat, bietul câine a rezistat până când reprezentanții unei asociații pentru protecția a animalelor din Galați au ajuns la el și l-au salvat.

 Bobiță are 10 ani, stăpânii lui au murit de bătrânețe, iar el a rămas singur în gospodăria din satul Valea Grecului, județul Vaslui, să le păzească munca de o viață. Singurul om care avea grijă de el era o rudă a foștilor stăpâni de la Galați. La fiecare două săptămâni femeia mergea 360 de kilometri ca să-i ducă mâncare și apă. Rodica Crețu are 66 ani, iar restricțiile de circulație impuse de pandemia coronavirus au împiedicat-o să mai ajungă la el.

„Eu mergeam o dată la două săptămâni la el cu mâncare. Îi duceam un sac de bobițe, 10 pâini, și i le lăsam acolo. La plecare, avem amândoi lacrimi în ochi. Îi promiteam de fiecare dată că voi reveni la el cât pot de repede. Mi-am ținut de fiecare dată promisiunea, însă, de aproape o lună, de când cu restricțiile de circulație, n-am mai putut ajunge la el. Am 66 de ani și am voie să mă deplasez doar în intervalul 11.00-13.00 (…) Simțeam că mi-am lăsat copilul acolo. Avea un nod în gât, nu puteam să dorm la gândul că el stă acolo singur, fără mâncare și apă. La vecini nu puteam apela, nu iubesc animalele, nu le puteam cere ajutorul”, ne-a spus femeia. 

360 de kilometri pentru o viață

Femeia a cerut ajutorul unei fundații pentru protecția animalelor din Galați, care s-a deplasat de urgență în localitatea din județul Vaslui pentru a-l căuta pe Bobiță.

„Ne-a sunat plângând, ne-a indicat comuna, satul, ne-a dat cheile de la poartă și duși am fost. Pe 8 aprilie se face o lună de când nu l-a mai văzut. Cele mai negre gânduri le-am avut pe drum, că am putea ajunge prea târziu. Dar n-a fost așa. Răgușit, slăbit, aproape resemnat, Bobiță ne-a lătrat și a venit încet spre noi. Bucuria a fost de nedescris, încă pare un vis. Bobiță e cu noi acum și câte zile o avea, va fi protejat, hrănit și îngrijit în marea casa a lui Lăbuș”, a declarat Corina Grigore, reprezentanta Fundației Ajutați-l pe Lăbuș.

După ce vor fi ridicate restricțiile de circulație, femeia a promis că va merge la adăpost să-l viziteze pe Bobiță.

„Abia aștept să-l văd, sunt așa bucuroasă că a fost salvat și că acum este bine. Am plâns de fericire. Nici nu am cuvinte de mulțumire. Abia aștept ziua revederii.”, a spus, emoționată, Rodica Crețu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here