Galațiul a rămas fără apă caldă

Apa de la robinet nu este potabilă

apă caldăGălățenii au rămas joi fără apă caldă, după ce operatorul regional Apă-Canal a sistat livrarea apei reci către furnizorul de apă caldă şi căldură către SC Apaterm SA, din cauza unor datorii de peste un milion de lei.

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a somat public operatorul regional Apă-Canal să reia de urgenţă furnizarea apei către SC Apaterm SA. „Cer conducerii societăţii Apă-Canal să ţină cont de faptul că, prin această măsură, a lăsat populaţia întregului oraş fără apă caldă, în condiţiile în care temperaturile au scăzut semnificativ, odată cu venirea toamnei. Ştiu că există datorii ale Apaterm către Apă-Canal, ştiu că este vorba de sume importante de bani, care nu s-au plătit din cauză că populaţia nu îşi plăteşte constant facturile, însă consider că este o măsură iresponsabilă a conducerii Apă-Canal de a lăsa întreg oraşul fără apă caldă”, a declarat Marius Stan, citat de Agerpres.

Edilul i-a cerut directorului Apă Canal o notă explicativă cu privire la situaţia creată.

Pe de altă parte, Apaterm, societate aflată în insolvenţă, a comunicat că de la sfârşitul lunii august şi până în prezent a efectuat către Apă Canal 13 plăţi şi a încheiat un acord de compensare, însumând 275.888 lei, aproape un sfert din soldul curent înregistrat la sfârşitul lunii august, sold curent cifrat la suma de 1.230.683 lei, diferenţa până la suma invocată de Apă Canal fiind înscrisă la masa credală, situaţia acestui debit fiind reglementată prin Planul de Reorganizare al Apaterm, aprobat în instanţă.  Apaterm a înştiinţat Apa Canal că va continua să efectueze plăţi pe măsură ce va încasa de la asociaţiile de proprietari sumele restante.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here