Galaţi: Un copil maltratat de tatăl lui a ajuns la spital în stare gravă. Bărbatul a fost reţinut iniţial de poliţişti, apoi plasat sub control judiciar

sursa foto: Politia Romana
sursa foto: Politia Romana

Un băiat de 10 ani din Galaţi a ajuns la spital în stare gravă, cu leziuni inclusiv la cap. Micuțul a fost maltratat de către tatăl său.

Bărbatul a fost reţinut iniţial de poliţişti. Apoi a fost plasat sub control judiciar. S-a considerat că nu este un pericol public astfel încât să se impună o măsură mai aspră.

Bătut cu bestialitate

Poliţiştii şi specialiştii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului au aflat despre  caz după ce copilul de 10 ani a ajuns la spital. El a fost bătut cu bestialitate, încât a fost nevoie să fie internat la Spitalul de Copii din Galaţi. Micuțul avea leziuni pe tot corpul, inclusiv la cap şi la faţă. Potrivit medicilor legişti, copilul va necesită circa o săptămână de îngrijiri medicale pentru a -și reveni.
În urma anchetei, specialiştii de la DGASPC au aflat că părinţii copilului sunt divorţaţi.
Legătura cu bunica, ruptă

Deşi instanţa l-a încredinţat pe băiat mamei, ea nu s-a implicat în creşterea lui. Băiatul se afla la tatăl său şi se intelegea bine cu bunica paternă. Ea este cea care îl îngrijea.

Dar la un moment dat, tatăl i-ar fi interzis fiului să mai aibă vreo legătură cu bunica. Acest lucru l-a afectat mult pe copil, potrivit hotnews.ro.
„Situaţia copilului e atent supravegheată de colegii de la Serviciul Abuz. Colegii mei păstrează legătură cu bunica copilului. Care reprezintă persoana de ataşament pentru el. În paralel, s-au făcut sesizări la Poliţie pentru rele tratamente aplicate minorului. Încercăm să reconstruim relaţia copilului cu mama pentru că părinţii sunt divorţaţi. Iar din punct de vedere juridic copilul e încredinţat mamei. Considerăm că bunicii paterni reprezintă un mediu sigur pe care ne putem baza în evoluţia corectă a copilului”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi, Tania Calcan.
 

De ce este acuzat tatăl

Tatăl este acuzat acum de rele tratamente aplicate minorului şi violenţă domestică. Dar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi nu l-au dus în faţa judecătorilor, pentru arestare, ci l-au plasat sub control judiciar. Ei consideră că nu prezintă pericol social, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi, comisar şef Gabriela Costin
Direcţia pentru Protecţia Drepturilor Copilului ar putea începe procedurile legale de decădere din drepturile părinteşti a tatălui violent, având în vedere că faptele sunt repetate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here