Galaţi: Tânăr arestat preventiv pentru o tâlhărie şi două furturi comise pe aceeaşi stradă

Un tânăr de 19 ani din Galaţi, fără adăpost, a fost arestat preventiv după ce a comis, pe aceeaşi stradă, o tâlhărie şi două furturi asupra unor vârstnici din localitate, a comunicat miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Galaţi au depistat pe strada Saturn, din municipiul Galaţi, un tânăr de 19 ani. El era persoană fără adăpost, care, în cursul lunii iulie, în zilele de 12, 23 şi 25, a comis pe strada Arad din localitate un număr de trei fapte penale. Respectiv o infracţiune de tâlhărie şi două infracţiuni de furt, faţă de trei persoane care stau pe această stradă, cu vârstele de 80, 79 şi 75 ani.

La comiterea infracţiunii de tâlhărie, comisă prin violenţă în data de 12 iulie, i-a sustras bătrânului de 80 ani un portofel cu suma de 200 lei dar şi acte, în timp ce acesta intra în scara blocului unde domiciliază.

 Furturi în serie

În data de 23 iulie, a furat un telefon mobil smart pe care bărbatul de 79 ani îl ţinea într-o borsetă, în timp ce acesta se deplasa pe stradă. Iar în data de 25 iulie a sustras un telefon mobil de la bărbatul de 75 ani, aflat în buzunarul de la pantalon, tot în timp ce acesta se deplasa pe stradă.

Dosarele penale ce au fost întocmite, urmare a comiterii celor trei fapte penale, au fost înregistrate la cauze penale cu autor necunoscut, pentru că victimele nu cunoşteau persoana.

Tânărul a fost arestat

În cursul zilei de 26 iulie, în urma probatoriului administrat s-a luat măsura reţinerii pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore a tânărului de 19 ani, care a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galaţi.

A doua zi, acesta a fost prezentat Judecătoriei Galaţi cu propunere de arestare preventivă, instituţie care a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here